Societat

La central Ascó II registra una parada no programada per una pèrdua de pressió d'aire

La central nuclear Ascó II (Ribera d'Ebre) ha registrat a les 04:05 hores d'avui una parada no programada. Ha estat a causa d'una pèrdua de pressió del circuit d'aire comprimit a la zona de bombeig d'aigua del riu cap a aquesta instal·lació, per desconnexió d'una unió de la canonada del circuit.

Segons informa avui l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II en un comunicat, aquesta pèrdua de pressió d'aire "ha afectat la instrumentació de les bombes que refrigeren el secundari de la central, parant-se per senyal fictícia de baix nivell en la presa d'aigua del riu".

La pèrdua de refrigeració al parar-se les bombes és similar, indiquen les mateixes fonts, a la que es produeix quan existeix una avinguda d'algues del riu que taponen els filtres de les bombes indicades.

En aquests moments s'està procedint a la reparació de la canonada d'aquest circuit i es procedirà de nou a la sincronització a la xarxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.