Societat

Facebook oferirà música 'online'

Internet

El portal de xarxes socials Facebook vol oferir música online després que el seu competidor MySpace llancés el mes passat una divisió musical. Aquesta nova eina permetrà als internautes escoltar música sense sortir del portal però sense la possibilitat de descarregar-se-la. Tot i així, encara no hi ha data per al llançament del servei.

Segons informa el diari New York Post, el president executiu i fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, té plans per entrar en el negoci de la música digital. Zuckerberg manté actualment converses amb diferents portals d'internet que ofereixen música per streaming a canvi de publicitat com Rhapsody.com, iLike.com, Lala.com o iMeem.com, que li oferirien els seus serveis de reproducció.

El diari nord-americà també assenyala que executius de Facebook van estar reunits amb membres de diverses discogràfiques, tot i que encara no han establert cap data per al llançament d'aquest nou servei.

A diferència de MySpace, que ha intercanviat accions de la seva divisió de música per llicències per poder emetre cançons amb publicitat i així poder vendre-les, Facebook no vol tenir llicències de distribució ni desenvolupar un servei de propietat.

Per això mateix, Facebook no permetrà que els usuaris puguin descarregar les cançons als seus ordinadors. L'objectiu del portal es que els seus usuaris puguin escoltar música de manera gratuïta sense sortir del portal, com ho farien en una ràdio online.

L'any passat, MySpace va entrar en el negoci de la descàrrega de música oferint en el seu portal milions de cançons disponibles amb el recolzament d'algunes de les discogràfiques més importants del món com EMI, Sony BMG o Universal Music Group. Des de finals de l'any passat, els seus 120 milions d'usuaris poden escoltar cançons a canvi de veure anuncis a la pantalla del seu ordinador o descarregar-les per una petita quota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.