Societat

Geli: "Em preocupa la propagació de la grip A perquè hi haurà molta gent de baixa i molta repercussió social"

La consellera de Salut tem que la pandèmia saturi els serveis assistencials

La consellera de Salut, Marina Geli, ha assegurat aquest dilluns que li "preocupa l'extensió del virus de la grip A perquè hi pot haver molta gent de baixa i, per tant, tindrà una repercussió social". A més, també ha remarcat que la propagació de la grip nova pot provocar-la saturació dels sistema assistencial, tot i considerar que Catalunya està preparada per afrontar una pandèmia d'aquesta malaltia.

Geli, en declaracions a RAC 1, ha reiterat que "és possible" que la pandèmia de la grip arribi sense que hi hagi encara una vacuna. Amb tot, ha remarcat que cal enviar un missatge "de seguretat" a la població. La consellera ha deixat clar que no vol que "la transparència informativa" i "explicar tot el que passa" sobre aquesta malaltia "es transformi en inseguretat". A més, ha recordat que cada any moren a Catalunya 6.000 persones com a conseqüència d'infeccions respiratòries, però que d'aquestes morts no se'n parla com ara passa amb la grip A.

Geli també ha avançat que d'aquí a dues setmanes es podrà saber si la pandèmia s'està acostant a Catalunya, prenent com a referència l'hemisferi sud, on s'ha fet evident que la grip nova està "desbancant la grip estacional."

La consellera també ha explicat que dilluns que ve hi ha convocada una reunió de tots els consellers de Salut amb la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, on s'ha de decidir si s'avança l'inici de la vacunació de la grip estacional, "com a màxim 15 dies". També ha recordat que queda pendent decidir si es vacunen tots els menors de 14 anys amb l'objectiu de "minimitzar la propagació" de la grip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

L’Ajuntament de Badalona retalla l’horari de les terrasses del front marítim

Badalona

Milloraran passos de vianants de Lluís Pericot i Álvarez de Castro

GIRONA
URBANISME

Al Baix Llobregat s’han iniciat 497 habitatges aquest 2024

Viladecans

Detenen cinc persones per sabotejar caixers a Barcelona, l’Hospitalet i Santa Coloma

Barcelona
Mobilitat

Proposen més carrils a l’N-240 entre Lleida i Torregrossa per millorar la seguretat

Lleida

Comença la campanya de captura del llamàntol al litoral gironí

ROSES
Societat

La URV investiga com monitorar les persones vulnerables que viuen soles

Tarragona

La Fundació CRAM allibera 16 tortugues marines del niu de l’estiu passat

BEGUR

Col·loquen la reixa noucentista de l’edifici d’Els Químics a la xemeneia

GIRONA