Societat

Petons amb prudència a la Moreneta

Els monjos no prohibeixen besar la figura però recomanen als fidels que vagin amb compte. Diverses autoritats eclesiàstiques ja han tret l’aigua beneita de les piles i han subratllat que s’eviti el contacte en donar-se la pau

Podeu besar la Mare de Déu, però si ho voleu fer, afanyeu-vos, perquè, segons va afirmar ahir el portaveu del monestir de Montserrat, Òscar Bardagí, aquesta realitat podria canviar si ho aconsella la conselleria de Salut. “De moment no hem pres cap mesura perquè confiem en la prudència dels fidels”. A Montserrat, tot s’ha de dir, la major part dels visitants opten per tocar la Mare de Déu en lloc de fer-li un petó. Aquesta circumstància i l’època de l’any en què estem, amb altes temperatures que dificulten l’expansió del virus, han permès que els nervis no s’apoderin de ningú a la muntanya.

Entre els fidels tampoc sembla haver-hi gaire preocupació perquè pocs tenen el costum de fer petons a la Mare de Déu. Tot i així, els darrers dies alguns d’ells reconeixen que eviten fer-ho per fer cas a les recomanacions i evitar mals majors.

Això mateix és el que ja han començat a fer algunes parròquies i bisbats, que estudien aplicar fil per randa les mesures de prevenció contra la grip A. Entre aquestes esglésies hi ha la catedral de Santiago, que recomana no besar la figura de Sant Jaume, i el bisbat de Lleida, que els propers dies decidirà si a les seves parròquies els fidels han d’evitar donar-se la pau, si s’ha de retirar l’aigua beneita de les piles i, fins i tot, si es deixa de donar la comunió directament a la boca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès

La Societat Cercle Calongí celebra el seu centenari

CALONGE i ST. ANTONI

La sequera afecta 66.500 hectàrees de boscos, el doble que les del 2022

BRUNYOLA
enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona