Societat

Embarassades, malalts crònics i personal sanitari, grups prioritaris per rebre la vacuna de la grip A

Així ho ha recomanat la Unió Europea. Tot i així, han de ser els Estats membres els que tenen la "responsabilitat" de desenvolupar el pla de vacunació

La Unió Europea ha recomanat que les dones embarassades, persones amb problemes respiratoris i cardiovasculars crònics i el personal sanitari siguin considerats grups prioritaris per la vacunació contra la grip A, informa la Comissió Europea.

El Comitè de Seguretat Sanitària de la UE, format per experts dels 27, s'ha reunit a Brussel·les amb l'objectiu de fixar un "enfocament europeu" per definir els grups de risc els quals se'ls hauria d'administrar primer la vacuna. La declaració ha estat adoptada tenint en compte l'opinió científica i les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut (OMS).

El Comitè també considera que "una vegada s'hagi vacunat als grups prioritaris, el procés de vacunació es podrà seguir fins que s'hagin complert els objectius nacionals".

Els experts han subratllat que la "responsabilitat" de desenvolupar el pla de vacunació contra la grip A correspon als Estats membres i que són aquests els que han de decidir si vacunar tota la població o només a determinats grups.
 
De qualsevol manera, el comitè ha advertit que és "improbable" que la vacuna estigui disponible per tots els grups de risc al mateix temps, per la qual cosa és necessari establir "prioritats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.