Societat

Investiguen si l'autocar accidentat a Sant Pol anava a una velocitat excessiva en un revolt limitat a 40km

El vehicle ha envaït el carril contrari a la C-32 i ha bolcat, provocant la mort de sis persones i 68 ferits, dels quals 25 continuen ingressats i 18 estan greus. També s'hi han vist implicats un camió i dos turismes

L'últim recompte d'afectats per l'accident de Sant Pol de Mar eleva a sis el nombre de morts, mentre que altres 68 persones han resultat ferides, 25 de les quals continuen ingressades i18 estan greus. Segons el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, l'autocar accidentat a la C-32 ha perdut el control "en un revolt molt pronunciat, limitat a 40 quilòmetres per hora". El conductor, que es troba en estat molt greu, ha donat negatiu en el control d'alcoholèmia. De moment, però, segons ha dit Moya a RAC1 i Catalunya Ràdio, es desconeixen les causes "reals" que han provocat la pèrdua de la trajectòria del vehicle, que en la sortida de l'autopista ha envaït el carril contrari i ha xocat contra un turisme abans de bolcat. En l'accident també han quedat afectats un segon turisme i un camió. Segons Pérez Moya, els Mossos investiguen si l'autocar excedia la velocitat en un revolt limitat a 40 km.


L’accident de trànsit s'ha produït als volts d’un quart de dotze de la nit al quilòmetre 117,4 de la C-32, en sentit Girona. L'autocar transportava una setantena de turistes holandesos i francesos, i havia sortit a quarts de 3 de la tarda cap a Barcelona per fer una visita turística a la capital catalana. Ja de tornada, l'autocar circulava per l'autopista C-32 fins que ha agafat la sortida de Sant Pol, per deixar el passatge als hotels de Calella i Sant Pol.

Pérez Moya assegura que ara cal saber la velocitat en què anava l'autocar i "si hi ha hagut algun element que ha impedit el control del vehicle". Segons el director del Servei Català del Trànsit, les marques que l'autocar ha deixat a l'asfalt evidencien que el vehicle ha mantingut la seva trajectòria en línia recta en comptes de fer el revolt de sortida de l'autopista, cosa que ha provocat que invadís el carril contrari i xoqués contra un turisme.

A causa de l’accident s'ha activat el pla d’emergències de la Generalitat (Procicat) en fase d'alerta i l’autopista s'ha hagut de tallar completament al trànsit en sentit Girona al llarg de tres quilòmetres per facilitar les tasques de salvament.

Des de primera hora d'aquest divendres al matí es pot tornar a circular per l'autopista, que ha estat tallada mentre equips sanitaris i policials s’encarregaven de les tasques de salvament i trasllat dels ferits a diferents hospitals, tot i que l'accés a la mateixa encara es manté tancat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ