Societat

Cinc dels ferits en l'accident d'autocar a Bàscara, entre ells el conductor del vehicle, reben l'alta

Els Mossos investiguen l'accident, que ha causat una víctima mortal i vint ferits

Cinc dels ferits en l'accident d'autocar Holandès accidentat a Bàscara (Alt Empordà), entre ells el conductor del vehicle, ja han rebut l'alta mèdica. En total, arran del sinistre, vint persones que viatjaven a l'autocar han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris. A més del conductor, vuit passatgers més han estat traslladats a l'Hospital Josep Trueta. Els onze ferits restants (nou joves i dos adults) han estat traslladats a l'Hospital de Figueres.

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant les causes de l'accident. L'autocar, que portava 59 estudiants i monitors holandesos que anaven d'excursió, ha sortit de la via a l'alçada de la sortida 5 de l'autopista i ha quedat totalment cap per avall.

A l'autocar sinistrat hi viatjaven 53 alumnes i sis monitors holandesos que anaven d'excursió a Calella, al Maresme. L'accident ha tingut lloc pocs minuts abans de dos quarts de set del matí quan, per causes que es desconeixen, el vehicle ha bolcat a l'alçada de la sortida 5 de l'autopista AP-7 en sentit sud, dins el terme municipal de Bàscara.

L'autocar, de dos pisos, ha trencat les tanques de protecció situades al final de la recta d'incorporació de la sortida i ha quedat completament bolcat cap per avall. El sinistre ha obligat a tallar la sortida en els dos sentits de circulació. Fins al lloc de l'accident –situat al quilòmetre 40,5 d'aquesta via- s'hi han desplaçat una dotzena de patrulles dels Mossos d'Esquadra i una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat.

El cap dels bombers a Girona, Enric Cano, ha explicat que vuit dels ocupants han quedat atrapats entre la ferralla. Tots ells viatjaven al pis superior i es trobaven en un dels laterals. Cano ha afegit que, com que l'autocar no s'ha arrossegat pel voral, això ha evitat que hi hagi hagut més víctimes mortals.

Una de les joves de 16 anys ha mort a causa de les ferides. De la resta d'ocupants, vint han hagut de ser traslladats als hospitals de Figueres i al Josep Trueta de Girona.

Alguns ja tenen l'alta
Segons l'Hospital de Figueres, dels onze ferits que hi han ingressat (nou joves i dos monitors de 53 i 42 anys), tres d'ells ja han rebut l'alta durant el matí. Havien patit diverses contusions i lesions lleus. S'espera que en les properes hores hi hagi cinc pacients més a qui també es doni l'alta.

Dels tres restants, dos d'ells es quedaran ingressats a l'Hospital de Figueres en observació. I els metges estan pendents de realitzar diverses proves al darrer dels ferits abans de decidir si passarà la nit al centre hospitalari empordanès.

D'altra banda, dels nou pacients hospitalitzats al Josep Trueta, sis joves i tres adults, ja n'hi ha hagut dos que també han rebut l'alta mèdica. Es tracta d'un estudiant holandès de 15 anys i del conductor del vehicle sinistrat, que té 50 anys. El conductor ha donat negatiu tant en les proves d'alcoholèmia con en les del drogotest.

Dels set pacients restants que encara continuen a l'hospital, tres són nois d'entre 15 i 17 anys, hi ha dues noies de 16 i 17 anys, un professor i un monitor de 28 anys. Les dues noies es troben ingressades a la unitat de traumatologia, amb contusions i lesions però sense cap fractura quirúrgica.

El primer dels nou ferits ha arribat a l'Hospital Josep Trueta dos minuts abans de les vuit del matí. A partir d'aleshores, i fins a les 9:11 del matí, els diferents passatgers ferits han arribat de manera esgraonada al servei d'urgències del centre hospitalari. El coordinador del servei, Xavier Salgado, ha explicat que els pacients estan tranquils, que no coneixen tots els detalls de l'accident i que han pogut parlar per telèfon amb les seves famílies.

Els Mossos d'Esquadra estan treballant per determinar les causes del sinistre. Un dels dubtes és per què el vehicle ha sortit a la sortida de Bàscara, la que porta cap a l'Escala, quan els viatgers anaven cap a Calella, al Maresme. La ruta lògica era continuar fins a Hostalric i sortir de l'AP-7 per anar a buscar l'autopista del Maresme des de Palafolls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva