Algunes peces del museu militar de Montjuïc ja s'han traslladat a la base de Sant Climent Sescebes

En les darreres setmanes, el Ministeri de Defensa ha començat a traslladar algunes peces d'artilleria del museu militar del castell de Montjuïc de Barcelona –que es tancarà a finals de mes– a la base de Sant Climent Sescebes, com a pas previ a la seva destinació final: el museu que es farà al castell de Sant Ferran de Figueres. De moment, però, encara no se sap quin fons s'exhibirà a la ciutat empordanesa, ja que en les darreres setmanes l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mares, que són alguns dels principals propietaris de les col·leccions que hi ha a Montjuïc, han mantingut converses amb el Ministeri de Defensa perquè aquestes peces es quedin a Barcelona. Per tant, és probable que a Figueres no s'exhibeixin armes i símbols propietat del Ministeri de Defensa, la qual cosa no ha agradat ni a l'Ajuntament figuerenc ni a la Generalitat, que formen part del consorci del castell de Sant Ferran.

Per la seva part, el Ministeri de Defensa té la voluntat de posar a licitació, aquest estiu, el projecte per reformar l'espai on anirà el museu militar, que és l'edifici del Governador de la plaça d'Armes, i la redacció del projecte museístic, segons va explicar ahir l'alcalde de Figueres, Santi Vila, després de rebre el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias. Precisament, Trias, en una roda de premsa, va parlar de l'oposició del seu grup a la presència predominant del Ministeri de Defensa en el consorci del castell de Montjuïc, un fet que a Figueres passa, ja que els representants de l'Estat espanyol tenen els principals càrrecs executius del consorci.

EL PERSONATGE

SANTI VILA
ALCALDE DE FIGUERES
«Defensa vol posar a licitació, a l'estiu, el projecte arquitectònic i el museístic del museu militar»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva