Societat

La Fiscalia de Castelló investigarà per la via penal els sismes

L'últim terratrémol de 3,7 graus en l'escala Richter s'ha registrat a les 10.49 h, segons ha informat l'Institut Geològic de Catalunya

La Fiscalia de Castelló ha acordat incoar diligències d'investigació penal amb l'objecte d'esclarir les causes dels moviments sísmics que s'estan produint en la zona nord de la costa de la demarcació en l'entorn del magatzem subterrani de gas natural Castor. La decisió ha sigut adoptada després de reunir-se aquest divendres la junta de coordinació de la Fiscalia de Castelló.

La zona ha registrat deu sismes entre les 9 h del dijous i les 3.45 h d'aquest divendres, un d'aquests de 2 graus i un altre de 2,4 graus en l'escala de Richter, segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional en la seua pàgina web.

A les 10.49 ho d'aquest divendres, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha rebut un avís de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC) d'un sisme de 3,7 graus en l'escala de Richter.

De moment, segueix activat, per part de la Conselleria de Governació, el Pla Sísmic Fase 0 Seguiment-Informació a Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que implica la comunicació constant entre els consistoris implicats amb el Consorci Provincial de Bombers, Subdelegació del Govern, CICU i Policia Autonòmica.

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, José Manuel Soria, va assegurar ahir dijous que “encara que científicament, en aquests moments no està contrastat, hi ha una probabilitat molt alta” que hi haja una relació de causa-efecte entre la injecció del gas i els terratrémols registrats, segons les dades aportades per l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) i l'Institut Geològic i Miner (IGME), l'informe del qual s'espera per als pròxims dies.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, va anunciar així mateix que la corporació provincial emprendrà accions legals “contra els exministres responsables de la tramitació i l'adjudicació de la concessió d'emmagatzematge subterrani del projecte Castor en cas que hi haja indicis de negligència en el procés portat a terme pel govern d'Espanya entre 2008 i 2010”.

Moliner va apuntar Cristina Narbona, Elena Espinosa, Miguel Sebastián i Joan Clos per les seues diferents responsabilitats en el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva