Societat

Un helicòpter de la Guàrdia Civil aterra al magatzem Castor per comprovar si s'ha aturat l'activitat

L'aterratge coincideix amb l'anunci per part de la Fiscalia de Castelló de l'inici de les investigacions penals sobre els terratrèmols

Un helicòpter de la comandància de Guàrdia Civil de Castelló ha aterrat aquest divendres a la plataforma marina Castor, situada a uns 20 quilòmetres de la costa de Vinaròs (Baix Maestrat), segons que han confirmat fonts de la Guàrdia Civil i de l'empresa Escal-UGS. Els agents pertanyen a la Guàrdia Civil i a la unitat del Servei de protecció a la natura (SEPRONA) del cos, segons fonts pròximes, i han aterrat a la plataforma per fer comprovacions sobre el seu estat i verificar que la planta no es trobava operativa . L'aterratge d'aquest helicòpter coincideix amb l'anunci per part de la Fiscalia de Castelló de l'inici de les investigacions penals sobre els terratrèmols.

El fiscal degà de Castelló, Francisco Sanahuja, ha informat aquest divendres a través d'un comunicat que el ministeri fiscal ha acordat incoar diligències d'investigació penal per “esclarir el que ha ocorregut en relació amb els múltiples sismes patits durant les darreres nits”. La decisió ha estat presa després de la junta de coordinació, que integren pel fiscal en cap, el tinent fiscal i el fiscal degà. S'ha pres d'ofici i sense que existís cap denúncia prèvia. Aquest divendres al matí s'han registrat terratrèmols de 3,7 i 3,6 graus a l'escala de Richter, el més importants de les darreres hores, després d'una nit amb sismes d'entre els 1,6 i els 1,7 graus. La costa de Castelló i les Terres de l'Ebre ha registrat aquest divendres a la tarda, pocs minuts abans de les tres, el tercer terratrèmol proper als tres graus a l'escala de Richter, en aquest cas de 2,9 graus, segons Protecció Civil i l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment.D'altra banda, ja són gairebé 5.000 les persones que demanen al ministeri d'Indústria el tancament definitiu del magatzem de gas subterrani Castor, situat davant les costes de Vinaròs (Baix Maestrat). La iniciativa, impulsada per una veïna de Benicarló a través de la plataforma 'Change.org' ha crescut a gran velocitat. La convocant denuncia que els sismes “no són naturals” i que els veïns porten nits sense dormir amb la por que el terra torni a tremolar. “Estem molt a prop d'una central nuclear i no vull ni imaginar-me el que podria passar”, relata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA