Societat

Nou terratrèmol de 3,7 graus a la costa de Castelló

Aquesta nit s'ha produït tres sismes més, que han no ha superat l'1,7 graus de l'escala de Richter

El conseller d'Interior admet un “excés de zel” en activar el pla Sismicat

Espadaler insisteix en reclamar la “màxima informació” sobre l'activitat de l'últim mes al magatzem Castor

La costa de Castelló i de les Terres de l'Ebre ha registrat aquest divendres al matí, quan passaven quatre minuts de tres quarts d'onze del matí, un nou terratrèmol de 3,7 graus a l'escala de Richter. Aquest és el sisme més important de les darreres hores després d'una nit tranquil·la amb només tres terratrèmols, que han oscil·lat entre els 1,6 graus i els 1,7 graus, entre la mitjanit i dos quarts de sis del matí. El 112 ha rebut tres trucades relacionades amb el sisme des d'Alcanar. Aquest dijous a la nit, el departament d'Interior va activar la fase d'alerta del pla Sismicat per l'episodi de terratrèmols a les Terres de l'Ebre i davant de la costa de Vinaròs.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha admès un “excés de zel” en activar el pla d'emergències per terratrèmols Sismicat i ha justificat la decisió per “transmetre seguretat i serenitat” a la població.

En declaracions a TV3, Ramon Espadaler ha dit que encara no s'han donat les condicions per activar la fase d'alerta del Sismicat, però que el govern ha preferit prevenir i tenir a punt els mecanismes d'actuació que dicta el pla.

La Generalitat va decidir activar ahir a les 21.00 hores el pla d'emergències Sismicat arran dels reiterats sismes que s'estan produint a les Terres de l'Ebre, suposadament per l'activitat del magatzem de gas Castor.

D'altra banda, en declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller Espadaler ha reclamat al govern i a l'empresa més “informació estratègica rellevant” per poder gestionar l'episodi, i ha declarat estar disposat a “recórrer a la via judicial” si no fos així.

“Ens falta molta informació per part de la mateixa empresa i per part del govern central, el ministeri d'Indústria. Això ens dificulta molt poder assumir la nostra responsabilitat en aquest cas com Protecció Civil”, segons ha explicat Espadaler.

Una de les conseqüències directes de l'activació d'aquest pla serà la creació d'un comitè tècnic de seguiment integrat per Protecció Civil, experts de l'Institut Geològic, cossos de seguretat, autoritats locals i també empreses subministradores de serveis bàsics, que es reunia amb periodicitat setmanal a la seu de la delegació del departament d'Interior de la Generalitat a Tortosa (Baix Ebre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona