Osona/Ripollès

UE Calldetenes i FC Calldetenes inicien un procés per fusionar-se

Aquesta temporada mantindrà el nom d'UE Calldetenes, i a partir de la 2015-16 recuperarà el de FC Calldetenes.

El serial del futbol de Calldetenes ha donat un nou tomb. La UE Calldetenes i el FC Calldetenes han anunciat en una breu nota de premsa que han firmat un acord en el qual es comprometen a actuar “de manera immediata” com un únic club. L'acord, afegeixen, és “la materialització de la voluntat de persones de Calldetenes, que volen treballar pel bon funcionament del futbol tant en l'àmbit esportiu com en el social”.

Divendres es van donar a conèixer alguns detalls més de l'acord, que passa perquè el club estigui gestionat per una junta de transició amb directius dels dos clubs actuals. La idea, a més, és obrir-se a la possibilitat que s'incorpori, a curt o mitjà termini, el tercer club del municipi, l'Atlètic Riudeperes. Esportivament sí que s'ha confirmat que durant la temporada 2014-15, que en algunes categories ja ha començat, es mantindrà el nom i els equipatges de la UE Calldetenes, i que a partir de la temporada següent es recuperarà el nom i l'equipatge històric del FC Calldetenes.

Ara, després d'aquest gest de bona voluntat, queda per veure com queden les relacions amb l'Ajuntament, que és qui al cap i a la fi té l'última paraula sobre la utilització de la zona esportiva municipal. En l'últim ple, la setmana passada, els vots d'ERC i PeM-CUP van aturar l'assignació de la gestió a l'At. Riudeperes, a l'espera d'un informe tècnic de la secretaria i de la celebració d'un ple extraordinari per tractar el tema del futbol. Amb l'acord entre UE Calldetenes i FC Calldetenes, però, la conjuntura ha canviat lleugerament i caldrà veure si finalment la possibilitat de retirar la gestió a la UE Calldetenes per part de la Regidoria d'Esports continua en peu o no.

El futbol a Calldetenes ha viscut moments convulsos en els últims temps, especialment després que amb el canvi de govern municipal fruit de les eleccions del 2011 es permetés el retorn a les instal·lacions del Riudeperes, que n'havia estat expulsat per l'anterior consistori governat per ERC. Ara fa un any, hi va haver l'expulsió del FC Calldetenes per impagament de les quotes fixades per l'ús del camp i la creació de la UE Calldetenes, una mena de tercera via que havia de donar sortida a la problemàtica del futbol a Calldetenes. Durant la temporada, però, les relacions entre UE Calldetenes i Ajuntament també es van anar refredant, com en el cas del FC Calldetenes, per qüestions relacionades amb el pagament de les quotes i alguns malentesos fruit que no es va acabar de concretar mai el conveni entre el club i el consistori. Frustrat també un primer principi d'acord, qualificat per alguns com a contra natura, entre At. Riudeperes i FC Calldetenes, ara s'arriba al que sembla que pot ser un acord definitiu entre aquest últim club i la UE Calldetenes, una postura de fet defensada sempre per la junta del club fundat ara fa un any. Un club que, si no hi cap altre canvi d'última hora, haurà tingut dos anys d'història.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

El cementiri de Montjuïc recupera l’espai interconviccional

Barcelona
societat

Tres detinguts per intentar estafar una parella en una transacció per comprar bitcoins

Barcelona

El protocol de maltractaments de gent gran detecta 38 nous casos en un any

GIRONA
societat

Desallotgen l’acampada en suport de Palestina a la plaça Universitat

Barcelona

Parc natural, submarinistes i pescadors s’alien per treure residus del mar

l’estartit
Palamós

La CUP portarà a Antifrau la gestió sanitària al Baix Empordà

palamós
GIRONA

L’Ajuntament adjudicarà directament l’avaluació del pont de l’Areny

GIRONA
serveis

El Casal de la Gent Gran de l’Havana de Mataró s’obrirà al setembre

Mataró

Testament, quan el millor llegat és la calma de saber que tot està ben resolt