Urbanisme

El projecte Tourdera, una ruta per impulsar l’economia local

El Consell Comarcal de la Selva i 18 ajuntaments col·laboren en la iniciativa que promou el desenvolupament territorial i fomenta el turisme sostenible

El Consell Comarcal de la Selva, en col·laboració amb 18 ajuntaments de la conca de la Tordera, lidera el projecte Tourdera, conegut com la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies. Durant l’any 2023, s’ha incorporat un directori d’empreses a la pàgina web oficial per tal de millorar l’experiència dels usuaris. Aquesta nova funcionalitat permet als interessats planificar amb detall la seva ruta, incloent-hi opcions d’allotjament, restauració, lloguer de bicicletes i altres serveis relacionats

Així mateix, el propòsit del projecte Tourdera és impulsar el desenvolupament territorial dels municipis participants, mitjançant una ruta que segueix els cursos fluvials de la Tordera i la riera d’Arbúcies, segons manifesta l’entitat a través d’un comunicat. Sigui a peu o en bicicleta, els visitants poden recórrer aquesta ruta panoràmica que promou el turisme sostenible i fomenta el creixement econòmic local. Amb la creixent afluència de visitants, els municipis beneficiats veuen un impacte positiu en diversos sectors, com la restauració, l’allotjament, els guiatges i els serveis comercials.

A més, el projecte no només busca revitalitzar els municipis interiors que tenen limitades opcions d’atracció, sinó que també enriqueix l’oferta turística de les localitats costaneres ja populars. La col·laboració entre els municipis és clau per garantir la diversificació de l’oferta i atraure un espectre més ampli de visitants. El lloc web del projecte ofereix detalls exhaustius sobre la ruta, així com mapes, punts d’interès, informació sobre els trams i altres qüestions. Amb més de 200 km de recorregut, la ruta està senyalitzada i és accessible amb comoditat, amb fins a nou estacions de tren connectades.

Els 18 municipis participants en aquest projecte visionari són: Arbúcies, Blanes, Malgrat de Mar, Fogars de la Selva, Fogars de Montclús, Hostalric, Massanes, Montseny, Breda, Gualba, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Feliu de Buixalleu, Palafolls, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Tordera i Vallgorguina. Mitjançant aquesta col·laboració, els municipis aspiren a enfortir la seva presència en el panorama turístic i dinamitzar les economies locals de manera sostenible i atractiva per als visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva