Societat

Mor un ciclista en un accident a Vilobí del Penedés

La víctima, un home de 55 anys i veí de Vilafranca del Penedès, topa amb turisme

Trànsit demana extremar la precaució a les carreteres convencionals i respectar la distància de seguretat per avançar els ciclistes

Un ciclista ha mort aquest divendres en xocar amb un turisme a Vilobí del Penedès. L'accident ha tingut lloc poc abans de les onze del matí al quilòmetre 5 de la carretera BV-2127, per causes que s'estan investigant.

La víctima és un home de 55 anys i veí de Vilafranca del Penedès. Segons fonts policials citades per l'ACN, el ciclista anava sol i ha estat envestit pel darrera pel turisme, conduit per un home d'edat avançada.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues unitats del Servei d'Emergències Mèdiques. Arran de l'accident, s'ha hagut de donar pas alternatiu a la via, fet que ha provocat algunes retencions.

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana en un comunicat el màxim respecte per els col·lectius més desprotegits a la carretera: als vianants, ciclistes i motoristes. Així mateix, recomana extremar la prudència en la conducció a les carreteres convencionals i recorda als conductors que per avançar a un ciclista cal respectar una distància de seguretat obligatòria d'un metre i mig.

Aquesta setmana s'han registrat dues morts més de ciclistes a les carreteres de l'Estat. El dijous una menor de 15 anys va perdre la vida a Fuentecantos (Sòria). El mateix dia un noi de 13 anys va ser atropellat a Múrcia quan travessava un pas de vianants amb la seva bicicleta.

Segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), aquest any ja han mort 24 ciclistes a les carreteres del conjunt de l'Estat. Una xifra a la qual s'hauria de sumar la de les víctimes a les vies urbanes, que la DGT encara no ha fet pública.

El 2011 hi va haver 4.526 accidents amb ciclistes implicats, 49 dels quals van perdre la vida (37 a carreteres i 12 a zones urbanes) i 4.301 més van resultar ferits, 589 dels quals greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.