Cultura

Uri Geller, demandat per intentar eliminar un vídeo del YouTube que el desacredita

Una organització ha presentat una demanda contra Geller per abusar de la llei de drets d'autor dels EUA

Uri Geller, famós en la televisió dels anys 70 per ser capaç de doblegar i trencar una cullera amb el poder de la seva ment, ha pogut veure frustrada la seva carrera després que YouTube.com ha publicat un vídeo, on un escèptic nord-americà, James Randi, demostra que els poders de Geller no existeixen, sinó que són fruit d'un truc a través d'un joc de mans.

La companyia del mentalista, Explorologist, ha demandant a la pàgina en qüestió perquè retirés el vídeo, alegant que violava les lleis del copyright per mostrar imatges de les quals només ell en té els drets. Però segons la legislació americana, dels gairebé 14 minuts de què consta el vídeo, Geller només podria reclamar tres segons de drets d'autos i que la majoria de les imatges que conformen el reportatge no li pertanyen ja que l'autor alterna la seva pròpia imatge i narració amb intervencions televisives del mentalista.

Per altra banda, L'Electronic Frontier Foundation (EFF), organitzación nord-americana sense ànim de lucre que lluita pels drets de llibertat d'expressió en el context de l'era digital, ha presentat una demanda contra Geller per abusar de la llei de drets d'autor dels Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.