Societat

Tots contra YouTube

Entre els nous demandants hi ha l'Associació Nacional de Segells Discogràfics, la Lliga de Rugby i l'autor Daniel Quinn

La lliga anglesa de futbol i la discogràfica Bourne han comunicat que 8 noves parts interessades s'han sumat a la demanda contra el motor de recerca Google i el seu servei de vídeo YouTube per violació dels drets d'autor.

Entre els nous demandants hi ha l'Associació Nacional de Segells Discogràfics, que és l'organització més gran del sector dels Estats Units, la Lliga de Rugbi, l'Associació de Lligues de Futbol de Finlàndia i l'autor Daniel Quinn.

Els propietaris dels drets dels principals programes i emissions televisives s'han aliat contra YouTube, al qual acusen d'incentivar la violació dels drets d'autor per captar l'atenció pública i impulsar el tràfic a la seva pàgina web.

Primer pas
El maig, Viacom, que opera el canal de televisió MTV Networks, va demandar a Google i a YouTube exigint una compensació de 1.000 milions de dòlars per la violació dels seus drets d'autor, i va sol·licitar la retirada de centenar dels seus vídeos penjats per usuaris sense el seu permís.

“El missatge, cada cop més clar i fort, per a YouTube i Google és senzill: el seu model de negoci cruel i oportunista és contrari al dret, a la llei, i ha de ser i serà aturat”, va dir en un comunicat Dan Johnson, portaveu de la Premier League.

En resposta a l'acusació del maig, Google va dir: “Aquestes demandes simplement malinterpreten la llei de drets d'autor del mil·lenni digital, que equilibra els drets d'autor davant la necessitat de protegir les comunicacions i el contingut d'Internet”.

Google ha declinat fer comentaris immediats sobre els nous participants en la demanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.