Societat

Llum, càmeres ... YouTube!

L'èxit de YouTube ha arribat a ser tan gran que ja condiciona els avenços tecnològics i comercials. I és que ja són diverses les empreses que busquen incorporar als seus productes la tecnologia necessària per poder veure vídeos, enregistrar-los i desar-los al popular portal d'Internet amb tot tipus de facilitats. L'última en fer-ho, tot i que és de les primeres a l'Estat espanyol, ha estat Casio.

La multinacional japonesa ha presentat dues noves càmeres de fotos Exilim, la EX-S880 (de 8,1 megapíxels) i la EX-Z77 (de 7,2 megapíxels), que incorporen la tecnologia de compressió H.264, que utilitza YouTube per comprimir i publicar els vídeos al seu portal. El preu de venda al públic del primer model és de 259 € i del segon, 199 €, i les dues noves càmeres estaran disponibles en els punts de venda a partir de setembre.

D'aquesta manera, els usuaris poden gravar i guardar els vídeos a la càmera de fotos la mida i qualitat òptima per a YouTube. L'H.264 és el format utilitzat també per Apple per visualitzar els vídeos de YouTube a través de l'IPhone.

Casio ha concretat que les noves Exilim “presenten un software únic per a Casio, el 'YouTube Uploader', que permet pujar els vídeos al portal d'Internet en només dues passes”.

De fet, tot i que encara no ha arribat a Espanya, les empreses de telefonia mòbil ja fa temps que també exploren aquest nou servei. LG, Samsung i Nokia treballen en terminals de mòbil de gamma alta que permeten veure, distribuir i publicar vídeos de YouTube, el portal d'intercanvi de vídeos més popular d'Internet i propietat del grup Google.

Chad Hurley i Steve Chen van inventar el portal YouTube el 2005 per donar sortida als seus propis vídeos. L'experiència ha crescut tant que ara a cada minut entren sis hores de continguts nous.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.