Societat

El fútbol anglès demanda YouTube

El publicador de vídeos ha de fer front a una altra demanda del gegant dels mitjans de comunicació Viacom

La lliga Premier de futbol anglès ha decidit demandar YouTube per suposada violació de drets reservats. Concretament, l'organització de futbol assegura que el lloc de publicació de vídeos es va apropiar conscientment i il·legalment de la seva propietat intel·lectual al fomentar la difusió de vídeos de futbol en el seu lloc d'Internet.

La lliga Premier, que ha iniciat la demanda a Nova York, encara no ha especificat els danys que demanen, però argumenta que YouTube va fomentar conscientment que els usuaris veiessin el contingut en el seu lloc web per publicitar-se a sí mateixos i violant el valor comercial del material.

Aquesta no és la primera demanda a què ha de fer front el popular aparador de vídeos. YouTube, adquirida per Google, ja ha de enfrontar-se a una demanda del gegant dels mitjans de comunicació Viacom, que l'acusa de transmetre il·legalment talls dels seus programes de televisió.

YouTube nega les acusacions i al·lega que aquestes demandes amenacen la naturalesa d'Internet. No obstant això, un expert en cibernètica opina que la creixent pressió sobre YouTube farà que hagi de començar a pagar a alguns dels demandants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.