Art

Art i Arquitectura

La Casa Batlló enlluernarà amb un nou ‘mapping’

L’espectacle visual ‘Structures of Being’, obra d’Irene Crespo, es projectarà de manera gratuïta el dissabte 27 de gener i el diumenge 28 de gener

La Casa Batlló ha apostat per la modernització del monument oferint tota mena de propostes artístiques pensades per a destacar la magnífica façana i oferir experiències interactives durant la seva visita. Això es veu recompensat per l’augment de públic i espectadors que es congreguen a fora per gaudir de l’espectacle. Ara, segons s’anuncia, estrenaran un nou mapping que es podrà veure en un temps limitat: de manera gratuïta el dissabte 27 de gener a partir de les 21 h i el diumenge 28 de gener a partir de les 19 h, amb sessions programades cada mitja hora fins a les 22.30 h.

Es tracta de l’obra que ha creat la reconeguda artista argentina Sofía Crespo, pionera a explorar la vida orgànica a través de la intel·ligència artificial, amb un espectacle visual exclusiu titulat Structures of Being.

La inspiració de l’artista està en la naturalesa, en aquest cas en els elements orgànics integrats en l’arquitectura de Gaudí. L’artista explica que utilitza algoritmes per extreure patrons visuals de dades, permetent-li centrar-se en característiques i formes visuals innovadores. L’obra, com avancen, desafia la imaginació amb éssers que semblen provenir d’un altre planeta, combinant formes naturals inspirades en la Casa Batlló amb escaneigs 3D de la seva façana.

La música de l’espectacle anirà a càrrec de Robert M. Thomas, una composició que inclou la participació d’artistes locals com l’organista Juan de la Rubia i el quartet de corda Cosmos Quartet. La nova obra s’inscriu en les celebracions del 200è aniversari de passeig de Gràcia i també forma part del programa del festival Llum BCN 2024.

Si no es pot veure en directe també estarà disponible una retransmissió en línia al web casabatllo.es .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA