Patrimoni

CULTURA

Cinc anys d’obres per lluir la Sala Muncunill de Terrassa per a exposicions

Cinc anys d’obres culminen demà a la tarda a Terrassa amb la reinauguració d’una de les joies modernistes de la ciutat, la Sala Muncunill, que es va posar en funcionament per a exposicions i activitats d’art contemporani l’any 1986 després de cinc anys d’obres de reforma. L’edifici, que està situat dins de l’antiga fàbrica de tints, el Vapor Amat, i va ser remodelada per l’arquitecte Lluís Muncunill l’any 1921, també autor de molts edificis singulars del municipi, començant per la Masia Freixa, l’Ajuntament, el convent de la Germanes Josefines, L’Escola Industrial o el Vapor Aymerich, amat i Jover, seu de l’actual Museus de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, entre molts d’altres.

Les obres han consistit en la realització de tots els treballs previs per a l’adequació de l’espai: reparació estructural dels pilars de façana, substitució i millora del paviment, realització de la sala tècnica per al sistema de climatització, instal·lació del sistema de climatització, instal·lació de la xarxa de telecomunicacions, reforma de la instal·lació elèctrica afectada per les actuacions de les instal·lacions de climatització i telecomunicacions i de la instal·lació de la protecció contra incendis. Els treballs formaven part de la tercera fase del projecte iniciat el 2019 i que en global han costat més de 750.000 euros, finançades també per la Generalitat i ala Diputació e Barcelona

Un nou espai per a artistes locals

Un cop realitzades les obres d’aquesta tercera fase, s’han fet feines per crear noves divisòries, l’ampliació de l’enllumenat i la instal·lació d’un nou espai de recepció i de mobiliari expositiu, per tal de millorar-ne la distribució i renovar els acabats interiors. Amb aquestes actuacions Terrassa ha guanyat una sala més, l’EspaiTRES, que se suma als dos espais expositius habituals de l’edifici i que es destinarà exclusivament a la realització d’exposicions d’artistes locals.

A la part externa de l’edifici, que dona a la plaça Didó i a les dependència annexes a l’ajuntament, s’ha fet la neteja general de la façana principal, s’han reparat diversos vidres trencats i s’ha pintat la part revocada, a més d’una nova operació de manteniment global de la coberta per protegir-la i evitar les filtracions d’aigua, realitzant la reparació de fissures i millorant la seva impermeabilització aplicant un sistema d’hidrofugació en tota la seva superfície.

Obertura dissabte

La Sala Muncunill s’obrirà al públic demà a les 18 h amb la inauguració de dues exposicions fotogràfiques: la mostra Emocions, de la terrassenca Montse Santamaria, comissariada pel fotògraf Cristóbal Castro, i la instal·lació fotogràfica I.A.I.A, de Xavier Lienas, que mostrarà 140 retrats generats amb intel·ligència artificial.

El proper 16 de febrer es farà un acte obert a al ciutadania prèvia reserva al Teatre Alegria en el que es presentarà la temporada artística de la Sala Muncunill per aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA