Art

art

Més de mig miler d’adhesions a la carta contra el “desballestament” del Museu del Disseny

Els impulsors de la carta contra el “desballestament” del Museu del Disseny adreçada a l’alcalde Jaume Collboni han rebut 532 suports. Aquesta tarda han entrat al registre de l’Ajuntament l’escrit en què expressen el seu malestar pel canvi de rumb de la institució de la plaça de les Glòries, així com la llista d’adhesions en què tant sobresurten noms respectats de l’àmbit museístic i patrimonial com persones de professions diverses.

El document va començar a circular, sobretot per les xarxes socials, a principi de març, just després que el Museu del Disseny –nom que ara ha quedat relegat pel de DHub– tanqués al públic les sales on s’exposaven les col·leccions històriques d’arts decoratives per reemplaçar-les per una altra mostra d’accent més contemporani que s’inaugurarà al desembre, de manera que aquest mig miler de firmes s’han aconseguit en poc més de quinze dies enviant un correu electrònic a salvemmuseudisseny@gmail.com. La carta que rebrà Collboni finalitza amb un prec: “Demanem que s’aturi aquest nou projecte que pretén emmagatzemar i deixar fora de l’exhibició pública els fons que donen sentit i consistència a un museu de llarga tradició i demanem d’obrir plataformes públiques, amb àmplia representació del món cultural realment divers, per debatre l’oportunitat d’aquesta decisió, analitzar les conseqüències que se’n deriven i fer una nova proposta que permeti la preservació i exhibició pública i àmplia del fons.” Els impulsors de l’escrit esperen ara ser rebuts per l’alcalde.

La crisi continua viva. El grup municipal d’ERC també s’ha mobilitzat de cara el ple que se celebrarà aquest divendres. El seu regidor Jordi Castellana ha presentat un prec a l’atenció de l’alcalde que recull la preocupació del sector per “la profunda remodelació de les sales en considerar que suposa la transformació del museu en un centre contemporani i que margina les col·leccions històriques i les condemna a l’ostracisme dels magatzems de la institució”. Des d’ERC demanen al govern municipal que impulsi “un procés participatiu amb tots els sectors implicats per tal d’establir les línies mestres d’un nou projecte museològic i museogràfic de les exposicions permanents del Museu del Disseny, el qual faci accessible al públic les col·leccions històriques i les posi en diàleg amb la creació i els reptes de la contemporaneïtat, de manera que el museu pugui assolir la centralitat que li correspon en el marc d’un projecte més ampli com és el de DHub, centre de trobada d’una xarxa formada per persones i institucions vinculades al món del disseny i a la resta de disciplines que hi estan vinculades.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA