Cultura

Crítica

clàssica

La naturalitat de Spohr

El trio format per la soprano Juliane Banse, la clarinetista Sabine Meyer i el pianista Aleksandar Madzar va presentar un concert exquisidament planejat. Començava amb dos lieder de Franz Lachner per a tots tres. Va seguir un dels cicles musicalment més bonics de Schumann en què el poeta Adalbert von Chamisso es posa en el lloc d'una dona enamorada i narra sis episodis, el darrer la mort de l'estimat, en el Frauenliebe und leben op. 42 per a soprano i piano. Van cloure la primera part tres peces del Fantasiestücke op.73 per a clarinet i piano, també de Schumann. A la segona part, sis cançons alemanyes de Louis Spohr, op. 103, per a trio i cinc cançons de Schubert sobre textos de Johann Myrhofer, poc prodigades, per a soprano i piano. Van interpretar el conegut i magnífic lied Der Hirt auf dem Felsen, D. 965 de Schubert com a brillant cloenda.

L'esquer principal del concert era la soprano Juliane Banse. Es va presentar en avançat estat de gestació i va mostrar circumstancials dificultats tan en les obres de Lachner com en la darrera de Schubert. Amb tot, en els moments en què va lluir la veu plena i densa ens va dur a connectar amb el bon record que teníem d'altres recitals i va saber mantenir el clima encisador i poètic de tot el recital. Destaquem les cançons de Spohr que es van produir amb naturalitat i gran complicitat entre els tres intèrprets i ens van sumir en un clima especial. Excel·lent el pianista serbi Aleksandar Madzar i impecable la cèlebre clarinetista Sabine Meyer, que va saber matisar la duresa pròpia del seu instrument en les obres de Spohr i Schubert.

Trio Beyer Banse Madzar
Palau 100. Cambra.
Petit Palau de la Música (Barcelona), 8 de febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència