Esports

Hamilton perd el tercer lloc del GP d'Austràlia, que torna a Trulli

Fórmula 1

Els comissaris de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) han anul·lat el resultat de Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) i del seu equip al passat Gran Premi d'Austràlia, després de reobrir-se la investigació sobre l'incident entre l'anglès i l'italià Jarno Trulli (Toyota), en considerar que l'actual campió del món "va enganyar deliberadament" els comissaris de la carrera.

Trulli, que va acabar la carrera en tercera posició a Melbourne Park, va avançar Hamilton a dues voltes del final, amb el cotxe de seguretat a la pista, quan el britànic es va apartar i reduir la marxa. L'italià es va pensar que Hamilton tenia problemes i que es pararia.

L'italià va ser penalitzat amb 25 segons i va perdre la seva tercera posició al podi en benefici de Hamilton. En un principi, l'equip de Trulli, Toyota, va dir que apel·laria la decisió però al final no ho ha fet després de revisar els últims veredictes de la Cort Internacional d'Apel·lació, que diu que qualsevol recurs serà rebutjat.

Tot i així, la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) ha dit en un comunicat que s'havia conegut "un nou element" en aquest assumpte i instava a la reobertura de la investigació. La FIA, després de reunir-se amb els implicats i amb "proves evidents" al seu poder, ha assegurat que el pilot anglès va enganyar els comissaris "deliberadament" en la declaració posterior a la carrera, i per això han procedit a sancionar-lo a ell i a tot el seu equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.