Política

La direcció d'ERC es blinda i acusa Carretero de deslleialtat

Puigcercós ha redactat un comunicat amb cinc punts en què afirma que la iniciativa de Carretero “només afebleix" ERC

Malestar a les files republicanes. L’anunci de Joan Carretero de promoure un congrés extraordinari d’Esquerra per a aquesta mateixa tardor –un any abans del que toca–, per replantejar l’estratègia dels independentistes i per canviar la direcció actual, ha irritat els dirigents del partit, que estan immersos en les negociacions sobre els pactes postelectorals.

Encara que la cúpula d’ERC ha decidit no fer cap pas fins a la reunió de la permanent dimarts 5 de juny, el secretari general d’ERC ha expressat ja el seu malestar per l’anunci del sector crític Reagrupament.cat. Joan Puigcercós ha acusat el moviment d’actuar amb deslleialtat pel fet de “sortir a la palestra” en ple procés de negociacions, quan, segons la direcció republicana, l’exconseller de Governació s’havia compromès a estar-se en silenci fins al 17 de juny, l’endemà del dia en què es constitueixen els ajuntaments.

Aquest silenci temporal és exactament el que Xavier Vendrell, el vicesecretari general d’acció política i acció electoral i també exconseller de Governació, va demanar a Joan Carretero quan es va assabentar de les seves intencions de promoure un congrés extraordinari. Vendrell va trucar a Carretero dimecres passat des del Parlament de Catalunya coincidint que hi havia ple i li va demanar que no fes pública la seva decisió fins al 17 de juny, per evitar que esclatés una crisi al partit en plena negociació dels pactes.

La direcció interpreta que Carretero s’hi va comprometre, mentre que l’entorn de l’exconseller assegura que va anunciar que ell personalment no faria declaracions públiques fins al 17-J, però que altres membres del Reagrupament.cat sí que ho farien.

Puigcercós a Figueres
En qualsevol cas, l’anunci de Carretero no ha agafat amb el pas canviat els dirigents republicans, que ja treballen en un pla estratègic que permeti accentuar el perfil d’ERC al govern de José Montilla. Tant és així que ni Puigcercós ni Vendrell han canviat la muntanya i la platja per la fredor dels despatxos, llevat de la visita a Figueres que el secretari general ha fet el mateix dia en què el col·lectiu de Carretero elaborava el manifest on demana la convocatòria d’un congrés. Puigcercós ha redactat a la capital de l’Alt Empordà –una de les poblacions on encara es negocia l’alcaldia– un comunicat amb cinc punts en què afirma que la iniciativa de Carretero “només afebleix la posició d’ERC”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ