Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Wagner li diu als seus mercenaris que es busquin un altre treball

Després de la mort de Prigojin, la companyia té problemes de competència amb el ministeri de Defensa i la Guàrdia Nacional de Rússia per a mantenir els seus contractes

Els representants del Grup Wagner han recomanat aquest dimecres als mercenaris que integren les seves files que es busquin una altra feina després de la mort del seu líder, Ievgueni Prigojin, que va ser enterrat ahir dimarts en un cementiri de Sant Petersburg.

“Diverses desenes de milers de combatents plenament preparats estan llestos per a treballar i disposats a defensar la seva pàtria (a Ucraïna), però a causa de circumstàncies ben conegudes ara com ara no ens deixen”, ha assenyalat el representant de Wagner en un àudio reproduït pel portal “Bashnie Istorii”.

Aquest portaveu afegeix que els wagnerites (mercenaris del grup Wagner) es veuran ara obligats a buscar feina a Àfrica i Orient Mitjà, però que “la situació allí tampoc és fàcil”. “Tenim una dura competència per part del ministeri de Defensa i de la Guàrdia Nacional russos que també planegen i intenten també accedir (a aquestes zones) amb activitats anàlogues a les nostres”, apunta.

El portaveu de Wagner ha explicat que Prigojin va abordar aquest assumpte en el seu últim viatge a Àfrica, on diversos països van mostrar interès en els seus serveis, encara que aquests futurs contractes estan en l’aire.

“Intentarem trobar feina per als nostres membres. Quan i quant, ho desconeixem. Per això, espereu o busqueu un altre treball. Seguiu de prop la situació internacional. Si el nostre equip rep permís per a tornar a la zona de l’operació militar especial (a Ucraïna), llavors reprendrem activament el reclutament d’homes. Treball hi haurà”, ha comentat.

En el seu moment, el president rus, Vladímir Putin, va qualificar els wagnerites d’herois per la presa el maig passat de la ciutat ucraïnesa de Bakjhmut, a la regió de Donetsk.

No obstant això, el grup va caure en desgràcia després de protagonitzar el 23 i 24 de juny una fallida rebel·lió armada, que va acabar amb l’acord de traslladar la seva base a Bielorússia.

Setmanes abans de morir, Prigojin va reconèixer que Wagner no combatria més a Ucraïna i va anunciar la represa de les seves activitats en el continent africà.

No obstant això, al seu retorn d’Àfrica, va viatjar a Moscou i l’avió privat en el qual volava es va estavellar el 23 d’agost a 300 quilòmetres de la capital.

De moment es desconeixen les causes del sinistre, encara que partidaris de Prigojin, l’oposició en l’exili i la premsa occidental acusen Putin de donar l’ordre de liquidar al cap de Wagner, aspecte que el Kremlin ha negat categòricament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona