Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna avança en el front sud mentre Rússia concentra forces en el nord-est

Kíiv reivindica la importància de les armes de llarg abast fabricades al seu país per poder atacar la rereguarda profunda russa

Ucraïna ha continuat aquest dijous el seu avanç en el front sud, on les tropes russes intenten contraatacar per a frenar a les forces de Kíiv, mentre que en el nord-est, en l’eix Kupiansk-Liman, l’Exèrcit de Moscou acumula fins a 110.000 homes en el seu esforç per recuperar la iniciativa.

Les tropes ucraïneses intenten consolidar les seves posicions a la regió sud-oriental de Zaporíjia després de l’alliberament del poble de Robotine progressant en direcció de la veïna localitat de Verbove, va afirmar el portaveu militar ucraïnès Oleksandr Shtupun.

“Ara les operacions en la zona de Tavria semblen haver baixat d’intensitat, però l’enemic continua intentant contraatacar”, va dir en la televisió ucraïnesa el militar, que va utilitzar el terme històric amb el qual es designa el sud-est d’Ucraïna.

Ucraïna vol ampliar l’escletxa a les defenses russes

Els avanços a la zona de Verbove busquen ampliar la zona de ruptura de les línies defensives russes per a evitar que les tropes ucraïneses puguin ser envoltades en el seu avanç cap al sud, on el seu pròxim objectiu, segons molts experts, és la ciutat de Tokmak, un important nus de comunicació.

Per a Ucraïna, l’alliberament de Tokmak és clau per al seu propòsit de tallar el corredor terrestre obert per l’Exèrcit rus per a unir la Rússia continental amb la península de Crimea i les zones que controla de les regions de Zaporíjia i Kherson, i arribar a la mar d’Azov.

Per la seva banda, el portaveu del ministeri de Defensa de Rússia, tinent general Igor Konashenkov, ha confirmat avui l’ofensiva ucraïnesa a la zona de Verbove, en afirmar en el seu part bèl·lic diari que en la passada jornada les tropes russes van haver de rebutjar cinc atacs de la 82a Brigada Aerotransportada d’Ucraïna.

Iniciativa russa al nord-oest

En canvi, en el front nord-oriental de Kupiansk, segons ha afirmat Konashenkov, les unitats russes amb suport de l’aviació i l’artilleria “van millorar les seves posicions” en la primera línia.

El portaveu de l’Exèrcit de Terra d’Ucraïna Ilia Yevlash ha reconegut que en aquest sector les tropes russes utilitzen diàriament grans quantitats de munició, a més de tota la seva gamma de recursos en artilleria i aviació.

En l’eix Kupiansk-Liman, ha afirmat el militar ucraïnès, els russos continuen desplegant tropes i concentren a 110.000 homes per a trencar les defenses ucraïneses. Yevlash ha indicat que aquesta zona es lliuren intensos combats, en els quals les forces ucraïneses aconsegueixen de moment contenir a l’enemic.

Els drons, una amenaça per a la rereguarda russa

Ucraïna no limita els seus atacs a les forces russes que es troben en el seu territori, sinó que fa servir drons per a atacar gairebé diàriament la rereguarda profunda de Rússia, inclosa Moscou.

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha celebrat avui en un missatge publicat en Telegram que l’armament de llarg abast produït per la indústria nacional del país pugui assolir objectius situats a centenars de quilòmetres de distància.

La producció pròpia d’armament de llarg abast és crucial per a Ucraïna, ja que l’ajuda militar que rep dels seus socis occidentals està condicionada al fet que no s’empri contra el territori de Rússia. Des del començament de la campanya militar a Ucraïna, el 24 febrer de 2023, les autoritats russes han denunciat 511 atacs de drons, segons el digital RBC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona