Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Apareix un vídeo de Prigojiin en què assegura que “tot va bé” gravat dies abans de morir

El missatge va ser gravat 3 o 4 dies abans de la seva mort i és posterior a un altre en el qual deia trobar-se a l’Àfrica

El cap del Grup Wagner, Ievgueni Prigojiin, mort fa uns dies en un accident d’avió, assegurava que “tot va bé” en un vídeo gravat dies abans que s’estavellés l’avió privat en el qual viatjava. Alguns dels seus partidaris i polítics occidentals responsabilitzen al Kremlin d’aquest accident.

“Per a aquells que debaten si estic viu o no, o com em van les coses, (els diré que) és cap de setmana, segona meitat d’agost de 2023, estic a l’Àfrica”, va afirmar en un vídeo difós aquest dijous per canals de Telegram afins a Wagner en el qual se li veu assegut amb uniforme de camuflatge en un vehicle militar.

“Per això, als aficionats a parlar sobre la meva eliminació, la meva vida íntima, quant he guanyat o altres coses, els diré que tot va bé”, va agregar, aixecant la mà a manera de salutació.

Segons els canals que han difós el vídeo, aquest va ser gravat entre el 19 i el 20 d’agost, però no va ser publicat en vida de Prigojiin, que va morir el 23 d’agost quan es va estavellar l’avió privat Embraer en el qual viatjava a uns 300 quilòmetres de Moscou.

Dies abans del sinistre Wagner va publicar un altre vídeo en el qual Prigojiin informava que es trobava a l’Àfrica.

El cap del grup paramilitar rus va tornar a Rússia el mateix dia de la seva mort, segons va confirmar el mateix president rus, Vladímir Putin.

Fins al moment no hi ha avanços en la recerca sobre les causes del sinistre, que Putin va qualificar en el seu missatge de condolences de “catàstrofe aèria”.

La versió d’un míssil llançat per error per les bateries antiaèries russes encara no ha desaparegut de les xarxes socials, encara que les autoritats continuen inclinant-se més per una explosió a bord, per una fallada tècnica o fins i tot un error de pilotatge.

A Moscou no sembla haver quallat l’existència d’una mà negra ucraïnesa o occidental, atès que el sinistre va ocórrer no lluny d’una de les principals residències de Putin.

Això sí, el Kremlin rebutja de manera rotunda les acusacions d’alguns partidaris de Wagner, l’oposició en l’exili i de polítics occidentals sobre el fet que Putin estigui darrere del sinistre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries