Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Zelenski ordena investigar suborns massius de fins a 15.000 dòlars per no anar a la guerra

Hi ha regions on el número d’alliberats del servei per raons mèdiques s’ha multiplicat per 10

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha ordenat aquest dijous investigar les exempcions mèdiques emeses des que va començar la guerra el 24 de febrer de 2022, després que una recerca oficial revelés que el número d’aquests informes que permeten als seus beneficiaris evitar ser reclutats es va multiplicar per deu en algunes regions.

Segons el president ucraïnès, “els suborns” que es paguen per a obtenir aquests certificats d’incapacitat fraudulents “van dels 3.000 als 15.000 dòlars” depenent del cas. “Estem parlant com a mínim de milers de persones”, ha dit Zelenski sobre els casos de corrupció que ja s’han identificat.

El president ha avançat, a més, que els casos dels qui van utilitzar aquests certificats per a sortir del país seran investigats de manera separada per la seva major gravetat.

El president ucraïnès ha explicat que les estadístiques de la investigació oficial contra la corrupció en el procés de reclutament mostren que hi ha regions del país en les quals el número d’alliberats del servei militar per raons mèdiques es va multiplicar per deu després de l’inici de la invasió a gran escala russa.

“És absolutament clar el que són aquestes decisions: decisions corruptes”, ha dit Zelenski, que ha donat ordres de prosseguir el treball per a fer pagar als qui van emetre aquestes dispenses mèdiques i als qui les van comprar.

El president d’Ucraïna va cessar el passat 11 d’agost a tots els caps de reclutament militar del país i va ordenar substituir-los per militars ferits en combat que suposa menys propensos a lliurar a canvi de diners a ciutadans corruptes d’anar a la guerra.

Zelenski també va ordenar identificar i castigar tots els casos de corrupció, després que la publicació Ukrainska Pravda revelés que el comissari de reclutament de la regió d’Odessa ha comprat a través de familiars durant la guerra propietats per valor de diversos milions d’euros a Espanya que no podia permetre’s amb el seu sou.

El servei secret d’Ucraïna ja ha detingut a nombroses persones sospitoses d’haver cobrat suborns per a emetre certificats que van permetre als seus beneficiaris evitar ser cridats a files o viatjar a l’estranger.

La llei marcial ucraïnesa en vigor considera reclutables a tots els homes entre 18 i 60 anys, que, excepte excepcions com estar incapacitat o ser pare de famílies nombroses, tenen prohibit sortir del país fins que acabi la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Colòmbia

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona