Política

ERC considera "inacceptable" i "ofensiva" la xifra de Solbes de 7.000 MEUR i veu "molt i molt lluny" un acord

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha considerat "inacceptable" i "gairebé ofensiva" la insinuació que aquest divendres va llançar el ministre d'Economia, Pedro Solbes, assenyalant que la inversió addicional a repartir entre totes les comunitats autònomes podria estar al voltant dels 7.000 milions d'euros.

Aquest nou pas del govern espanyol en la negociació del nou model de finançament en dificulta l'acord, que segons Ridao està "molt i molt lluny". En aquest sentit, el secretari general d'ERC ha criticat "l'obstinació" de l'Estat de retenir el 50% de la inversió pública i l'ha instat a deixar d'invertir en competències "que li són impròpies".

Davant aquest panorama, Ridao, que ha assistit aquest dissabte a la festa dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, ha insistit en la necessitat de Catalunya de quedar "al marge" de l'acord i seguir negociant "bilaterlament".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.