Política

Castells enviarà avui al govern estatal el document català sobre la proposta de Solbes de finançament

El conseller d'Economia, Antoni Castells, farà arribar al govern estatal el document del govern català en relació a la proposta de finançament presentada pel vicepresident econòmic, Pedro Solbes. Castells ha dit que el govern ha fet una valoració molt ponderada, apreciant els avenços però també assenyalant les insuficiències, "de manera que ara no podríem signar un acord, perquè és insuficient", ha assegurat.

Castells, en una entrevista a RAC 1, ha dit que, si no fos per Catalunya, no hi hauria canvi de model de finançament, perquè els altres ja estaven bé com estaven. "Per poc que millorin, estan encantats. Al que tenien por era a empitjorar. Els que hem d'estar contents som nosaltres, i nosaltres encara no ho estem, i aquest és el problema", ha afirmat el conseller.

Castells ha dit que, ara que hi ha hagut l'incompliment en el termini, el que han d'aconseguir és que no hi sigui també en els continguts. El conseller ha destacat tres temes importants: s'ha de complir el que diu l'Estatut, que té uns criteris molt clars; hi ha d'haver un canvi de model: els ingressos de la Generalitat han de dependre dels impostos dels ciutadans, amb un mecanisme d'anivellament, que faci que s'acostin posicions, no que s'inverteixin; i finalment, hi ha d'haver la concreció de les xifres.

Unitat catalana
Quant a la reunió amb el negociador de CiU, Francesc Homs, ha dit que s'emmarca dins el compromís de mantenir informada CiU. Castells ha assegurat que, tot i que fan tot el possible per mantenir la unitat catalana respecte a la negociació del finançament, ha dit que "desgraciadament les coses no van en aquest sentit". Segons el conseller, CiU planteja una xifra que no és realista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat abans d’hora de la cerimònia del Dia D

barcelona
guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

El torn d’Irlanda i la República Txeca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims