Política

De la Vega confirma que Zapatero donarà les xifres del finançament la setmana que ve

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha confirmat aquest divendres que  el ministeri d'Economia traslladarà la setmana que ve a les comunitats autònomes les xifres de la seva proposta per al nou model de finançament.

En la compareixença posterior al consell de ministres, De la Vega ha insistit que hi haurà acord "al més aviat possible" i ha garantit que el nou sistema "beneficiarà totes les comunitats". "Serà l'acord més consensuat i amb més participació que s'hagi vist mai", ha assegurat la vicepresidenta.

Amb aquest objectiu, el govern de José Luis Rodríguez Zapatero donarà les xifres la setmana que ve, un cop acabada la ronda de reunions que aquesta setmana i l'anterior ha fet el president espanyol amb tots els presidents autonòmics. Només se n'ha deixat dos, els de Ceuta i Melilla, Juan Vivas i Juan José Imbroda, ja que les seves comunitats tenen un estatus menor. Tanmateix, com que tant Vivas com Imbroda s'han queixat, finalment seran rebuts per Zapatero la setmana vinent.

"Amb voluntat de permanència"
De la Vega ha afirmat que l'acord naixerà "amb voluntat de permanència" i que aportarà a tots els ciutadans les mateixes oportunitats "visquin on visquin". Per això ha reclamat als negociadors que "abandonin els interessos partidistes" i que treballin per fer possible el consens i "fer front a les dificultats econòmiques".

Tanmateix, la vicepresidenta ha rebutjat parlar de terminis concrets i ha recordat que una vegada presentada la proposta econòmica del govern espanyol s'obrirà un nou termini de negociació per acordar un model que després haurà de ser aprovat pel Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). "Allà serem tots, el govern [espanyol], les comunitats autònomes i jo crec que també els partits polítics", ha dit.

També ha insistit en la voluntat d'"arribar a un acord al més aviat possible" perquè el sistema pugui entrar en vigor l'any 2009. "Si el calendari ho permet, firmarem l'acord a final de gener, però si és en la primera setmana de febrer tampoc passa res. L'acord està molt treballat", ha argumentat.

Finalment, De la Vega s'ha referit a les declaracions de representants de la Generalitat de Catalunya, que han tret importància a la data en què es firmi l'acord, i ha assenyalat que "posen de manifest que les coses van bé".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Ajornen la declaració de la parella de Díaz Ayuso per investigar si ha comès més delictes

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu diu estar obert a un “acord parcial”, però descarta aturar l'ofensiva

barcelona
Caucas

Almenys quinze morts en un atemptat múltiple al Daguestan

barcelona
Estat francès

Entre la ultradreta i els insubmisos

París
Pròxim Orient

Un atac al Mar Roig amenaça d’enfonsar un vaixell mercant

Barcelona
Luxemburg

Enric de Luxemburg inicia el procés d’abdicació

Barcelona
guerra a Gaza

Netanyahu reitera que Washington reté enviaments d’armes a Israel

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna afirma haver destruït una base de drons a Rússia

Barcelona
política

Rull i Antich fan una crida a defensar el català en la rebuda de la flama del Canigó

barcelona