Política

Castells admet que el PSOE podria tancar un acord de finançament amb totes les comunitats excepte Catalunya

Finançament

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha admès que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero podria tancar un acord de finançament amb totes les comunitats autònomes de l'Estat al marge de Catalunya. És a dir, que hi podria haver pacte amb totes les comunitats autònomes però no amb la Generalitat.

De fet, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Castells ha dit que és un escenari possible, tot i que no el desitja ni l'espera, i que un acord sense Catalunya seria "un fiasco" per al govern espanyol.

Segons el conseller, "un acord sense Catalunya seria un fiasco polític i de continguts" i recorda al govern espanyol que si la negociació del finançament és un camí que va iniciar Catalunya, ara no en pot quedar fora.

Després de rebutjar la proposta de finançament del PSOE, el conseller d'Economia assegura que la voluntat és seguir negociant, però té clar que eternitzar aquesta situació seria degradant.

El conseller d'Interior, Joan Saura, va anunciar aquest dijous que el govern ha rebutjat la proposta de finançament del govern espanyol, que estableix una dotació de 1.200 milions d'euros el primer any i de 2.000 milions d'euros el tercer.

No estava previst
Val a dir, però, que Castells ha reconegut que el tripartit no tenia planejat fer públiques les xifres de finançament que l'executiu espanyol els ha posat sobre la taula.

El conseller d'Economia disculpa Saura i assegura que que ja tenia assumit que no trigarien a saber-se les xifres. Castells afirma que era inevitable que es fessin públiques, tot i que insisteix que no estava previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.