Economia

El govern afirma que "no és bo posar ni dates ni terminis" en el tema del finançament

Política

La consellera de Treball, Mar Serna, ha afirmat que "no és bo posar dates ni terminis" en el tema del finançament i que l'únic que cal "és continuar negociant" i arribar a un acord "com més aviat millor".

Aquestes declaracions les ha fet el mateix dia que el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha declarat que el seu partit posa com a límit l'estiu perquè es tanqui definitivament l'acord entre el govern espanyol i la Generalitat. Concretament, segons Iceta, "el finançament és qüestió de setmanes o mesos, però mai més enllà de l'estiu".

Mar Serna ha fet les declaracions en la roda de premsa del consell de govern on s'ha acordat la presentació d'un pla de 205 milions d'euros destinats a formar a les persones que estan a l'atur. Aquests ajuts tripliquen els recursos que fins ara es destinaven a la formació dels aturats i està previst que beneficiïn 176.000 persones.

Aquest nou paquet d'ajudes econòmiques inclou 9.000 accions de formació gratuïta i es concreta en 5 línies d'actuació. La primera, a la qual es destinaran 70 milions, anirà dirigida a formar persones en els sectors emergents, com en les arts gràfiques i les energies alternatives, i hi col·laboren entitats tant de l'àmbit privat com del públic.

La segona línia es desenvoluparà a través dels vuit centres d'ocupació de Catalunya, on s'hi invertiran més diners, hi haurà el doble de l'oferta formativa actual, i estaran oberts durant més temps, inclòs el mes d'agost.

La tercera fa referència a la potenciació de la formació online, que s'afegeix a la tradicional formació presencial. El govern calcula que unes 30.000 persones des de qualsevol punt de Catalunya es podran beneficiar d'aquest sistema. La quarta té relació amb la tercera i fa referència a l'alfabetització digital, un programa formatiu que es desenvoluparà a la Diputació i s'estendrà a totes les biblioteques públiques.

I la cinquena, i última, és la implementació d'uns crèdits per a les persones que portin com a mínim dos mesos a l'atur. S'ha generat una línia de beques amb un interès al 0%, amb un any per a l'amortització i fins a cinc anys més per tornar els diners.

La consellera de Treball ha recordat que els 205 milions per a la formació dels aturats provenen de la conferència sectorial, dels fons social europeus i dels fons propis de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.