Política

Chacón renuncia a repetir com a cap de llista del PSC al 26-J

L'exministra es retira deixant el futur de la candidatura descobert i obrint la porta a que l'encapçali Carles Martí o Meritxell Batet

Aquest dijous explicarà els seus motius per abandonar la candidatura

La diputada del PSC al Congrés, exministra i membre de l'executiva del PSOE, Carme Chacón, ha explicat al seu entorn aquest dimecres que té la intenció de renunciar a repetir com a cap de llista dels socialistes catalans en les més que probables eleccions del 26 de juny. Així ho han confirmat fonts del PSC, després que ho avancés El Periódico, que asseguren que aquest dijous explicarà els seus motius per abandonar la candidatura.

La renúncia de Chacón arribaria just després que l'exsenador Carles Martí anunciés que volia presentar-se a les primàries del PSC per disputar-li el cap de llista a l'exministra. Ara, amb Chacón fora de la carrera pel lideratge de la candidatura per al 26-J, el número u de la llista podria acabar ocupant-lo el propi Martí o la que fos número dos de Pedro Sánchez el 20-D, Meritxell Batet. De fet, l'entorn de Martí explica que si Batet fos qui liderés la candidatura, molt probablement no voldria presentar-se a les primàries.

El PSC celebrarà aquest divendres una reunió extraordinària de la seva executiva durant la qual s'haurà de decidir si l'elecció del seu cartell electoral es fa per primàries davant els afiliats o si es fa per elecció del consell nacional del partit.

En les eleccions del 20 de desembre, el PSC, amb Chacón com a candidata, va obtenir 587.166 vots i vuit diputats, cinc d'ells a Barcelona i un a Girona, Lleida i Tarragona, respectivament. L'any 2008, quan va aconseguir els millors resultats del partit, els socialistes catalans van ocupar 25 escons gràcies als més d'1,6 milions de vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA