Franja La 2

Divendres, 3 febrer de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
This is philosophy
Spinoza
Format que aporta les claus per entendre i gaudir de tota la història de la filosofia, des del seu naixement fins a l'actualitat. Un viatge apassionant cap al saber que dona resposta a les preguntes que l'ésser humà ha buscat des de sempre.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.10
La costa británica de Kate Humble
Conwy
Kate Humble camina per una costa muntanyosa que allotja dues de les destinacions turístiques més populars del nord de Gal·les: la ciutat medieval emmurallada de Conwy i el resort victorià de Llandudno.
Documentals
Durada: 45'
08.55
El Camino del Cid: diario de una ciclista
Tierras de frontera: de Atienza a Sigüenza
En aquesta nova etapa, Ainara Hernando comença el dia a Atienza, on, abans de marxar, fa un recorregut pel poble i es troba al castell amb un grup de ciclistes veterans anomenats els Medicid, un grup de metges jubilats que li expliquen la seva història i que l'acompanyen fins a Robledo de Corpes.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
11.10
Fortalezas sitiadas, batallas legendarias
La Rochelle: ciudad fortificada
El 1627, les Guerres de Religió fan estralls a Europa. El rei Lluís XIII decideix atacar La Rochelle, la capital protestant del país. El rei i el cardenal Richelieu van intentar fer morir de gana els habitants de La Rochelle i van ordenar construir un gran dic per tancar la badia.
Documentals
Durada: 55'
12.05
Edén: paraísos remotos
Galápagos: las islas encantadas
A 1.000 quilòmetres de la costa de l'Amèrica del Sud, en un lloc remot de l'oceà Pacífic, hi ha l'arxipèlag de les Galápagos. Aquí hi van arribar, arrossegades per les tempestes i corrents, criatures que van sobreviure contra tot pronòstic i van evolucionar d'una manera extraordinària.
Documentals
Durada: 50'
12.55
Mañanas de cine: El jinete solitario
Un soldat heroic, el Bobby Hattaway, torna a casa un cop s'ha acabat la guerra civil i descobreix que el seu pare està endeutat fins a les celles amb el despietat Stu Crocker.
Pel·lícules
Durada: 75'
14.10
Las recetas de Julie
Especial Navidad
Programa gastronòmic protagonitzat per la presentadora i crítica gastronòmica Julie Andrieu.
Altres
Durada: 60'
15.10
Red Natura 2000
La Xarxa Natura 2000 fa 21 anys que salvaguarda el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 35'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 40'
16.25
Grandes documentales
Inclou Vuelven los castores i Into the blue: Komodo: Des del 2011, el Parc Nacional de Komodo és una de les set meravelles naturals del món i allà hi viu una de les poques espècies procedents de la prehistòria, el dragó de Komodo.
Documentals
Durada: 100'
18.05
El escarabajo verde
Mujeres rurales: el relevo
Cada cop queda menys gent al món rural i, sobretot, menys dones joves que vulguin dedicar-se a un sector tan masculinitzat com és l'agropecuari. El programa posa el focus en les netes d'unes ramaderes i pageses que van ser invisibilitzades sistemàticament.
Altres
Durada: 35'
18.40
Las Azores, un jardín en el corazón del océano
Situat a l'extrem occidental d'Europa, l'arxipèlag portuguès de les Açores està format per nou illes volcàniques situades a l'oceà Atlàntic.
Documentals
Durada: 50'
19.30
Mi lugar de retiro
Lugares con arte
Capítol que mostra l'estudi d'un artista al costat del llac, una masia amb forma de tenda de campanya i un refugi de pesca únic en el seu gènere.
Documentals
Durada: 25'
19.55
Un país para leerlo
León
El programa viatja a Lleó per descobrir racons literaris i conversar amb el poeta Antonio Gamoneda i la periodista Noemí Sabugal. A través de llibres, lectors i llibreries, l'espai recorre una ciutat que viu des de fa anys una autèntica edat d'or de les lletres lleoneses.
Altres
Durada: 35'
20.30
Días de cine
El programa compta amb Josep Maria Pou com a padrí, un actor que fa 54 anys que és sobre els escenaris i que és un amant del cinema musical, de les adaptacions de Shakespeare al cinema i de Falstaff. Així mateix, l'espai repassa algunes de les estrenes de la setmana, entre aquestes la nova de l'Astèrix i l'Obèlix; l'espanyola La amiga de mi amiga i la nova pel·lícula de M. Night Shyamalan, Llaman a la puerta.
Altres
Durada: 55'
21.25
Plano general
Jenaro Castro entrevista el raper i actor Juan Manuel Montilla Macarrón, conegut com El Langui, que presenta el seu nou disc, Espasticidad. Durant la conversa, el cantant manté que la dona de la seva vida és la seva mare i confessa que el més difícil no són les barreres físiques derivades de la seva incapacitat, sinó combatre els prejudicis socials. Així mateix, parla del seu barri madrileny de l'ànima, Pan Bendito, que defineix com un barri amb molt de suc.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: Huevos de oro
El Benito González ha acabat el servei militar, de manera que ja pot complir els seus dos somnis: casar-se amb la seva xicota i construir un gran gratacels. No obstant això, aviat s'adona que el seu primer objectiu no es pot dur a terme, ja que la noia l'ha enganyat amb el seu millor amic.
Pel·lícules
Durada: 120'
00.00
Historia de nuestro cine: Un beso en el puerto
El Manolo, un exempleat d'una benzinera, arriba a Benidorm per divertir-se amb les noies estrangeres. Per fer-ho, posa en marxa el truc recomanat pel seu amic Jaime.
Pel·lícules
Durada: 85'
01.25
Las noches del Monumental
Carlos Gardel. 20 años no es nada
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
02.25
Documenta2
Inclou ¿Cómo lo haríamos hoy?: La Atlántida: Capítol que es pregunta què passaria si l'antiga llegenda de l'Atlàntida, la ciutat perduda, s'enfrontés a l'enginyeria moderna i a la tecnologia.
Documentals
Durada: 45'
03.10
Supertúneles
Per superar els oceans i les muntanyes que separen diversos països, els enginyers han superat els límits de la construcció subterrània i han excavat túnels que es creien impossibles d'aconseguir. Aquest treball segueix les seves gestes en tres projectes de túnels a través de muntanyes i sota el mar.
Documentals
Durada: 50'
04.00
La costa británica de Kate Humble
St. Abbs
La Kate comença la seva caminada a St. Abbs Head, anomenat així per una princesa i santa de Northúmbria, Ebba, que va naufragar i va fundar un monestir pròxim al segle VII.
Documentals
Durada: 45'
04.45
El bosque místico de Alemania
Al Bergisches Land, al sud d'Alemanya, 2.000 rius i rierols caven profundament en el subsol i transporten la seva aigua a llacs i embassaments. Boscos i rius, juntament amb bruguerars i prades, formen un santuari natural que ofereix refugi a espècies amenaçades.
Documentals
Durada: 50'
05.35
Mi lugar de retiro
Refugios familiares
Des d'allò exòtic fins a allò artístic, passant per la simple diversió, aquest episodi és un viatge als refugis de tres famílies molt diferents: una casa davant d'un llac, un refugi per a artistes i un espai d'alt nivell i baix manteniment.
Documentals
Durada: 35'