Franja La 2

Dilluns, 30 setembre de 2024
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 20'
07.45
Página 2
Jean-Baptiste Andrea
Óscar López entrevista Jean-Baptiste Andrea, guanyador del Premi Goncourt per la novel·la Cuidar de ella. En aquesta obra, l'autor presenta el Mimo i la Viola, dos personatges que reflecteixen un profund viatge emocional i artístic. A més, Antonio Scurati parla del quart lliurament de la seva saga sobre Benito Mussolini. Finalment, l'espai repassa la relació de la pintura amb la literatura a través de Los cielos retratados, de José Miguel Viñas.
Altres
Durada: 25'
08.10
Gladiadores
La charca
A la gran sabana del sud de l'Àfrica, l'estació seca s'apodera d'un petit abeurador. Aquí, un grup de gladiadors, grans i petits, es veuen arrossegats a una perillosa proximitat. A mesura que els dies es fan més calorosos i secs, el conflicte esdevé inevitable.
Documentals
Durada: 50'
09.00
El escarabajo verde
La cultura del calor
El programa s'interessa per la calor i per com les altes temperatures afecten la salut humana. L'espai aborda la urgència climàtica actual, com les altes temperatures i l'impacte que tenen en la salut, i s'expliquen dades com ara que la mortalitat relacionada amb la calor s'ha incrementat un 30% a Europa les darreres dues dècades.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Planeta arqueología: cuando el pasado se explica: Conseguir que hable lo invisible: Avui dia, la robòtica, la intel·ligència artificial i els acceleradors de partícules estan aconseguint que parli el que és indetectable en arqueologia. Els coneixements en arqueologia han transcendit més enllà del que és visible, i això no ha fet més que començar.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Cuaderno de campo
Camaleón
El programa explica la importància de l'adaptació al medi dels camaleons mitjançant les seves singulars característiques físiques. Com si es tractés d'un espia, el camaleó disposa de sofisticats sistemes de caça, observació i camuflatge que el converteixen en un animal molt singular.
Documentals
Durada: 30'
12.20
Las rutas D'Ambrosio
Cádiz sostenible
El xef Gonzalo D'Ambrosio arriba a Cadis per aprendre que la gastronomia, per ser considerada un art, ha d'estar en harmonia amb el medi ambient.
Documentals
Durada: 55'
13.15
Mañanas de cine: Gringo
El Gringo, adoptat de nen per una família mexicana, torna a casa després de quatre anys lluitant a la guerrilla. En arribar, troba el seu pare moribund i el seu germà ferit. Els assaltants s'han endut l'or de la mina que el pare va descobrir a les seves terres. El Gringo espera que el xèrif faci justícia.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.50
Curro Jiménez
Retorno al hogar
Curro Jiménez, nostàlgic, decideix anar a veure la seva mare, ja molt gran. Allà es troba amb una jove que ajuda la dona desinteressadament, segons sembla. No obstant això, en realitat es tracta d'una espia enviada per un enemic del bandoler.
Sèries
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Maravillas inmortales del planeta Tierra: La bahía de Ha Long i Animales al natural: Pingüinos: Els pingüins són uns animals recognoscibles: el contrast de colors de les seves plomes no tan sols els fa singulars, sinó també distingits. Animals socials, pares afectuosos i caçadors intel·ligents, els pingüins són un espectacle per a la vista quan es reuneixen en colònies gegantesques que poden acollir milions d'exemplars.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Lucy Worsley investiga: La peste negra: Capítol que mostra com la pesta negra va canviar la Gran Bretanya. Per fer-ho, Lucy Worsley examina la ciència més recent, i explora com l'enorme nombre de morts va afectar les creences religioses, l'estructura de classes, la feina i les dones.
Documentals
Durada: 55'
19.05
Grantchester
El Geordie està furiós amb el Will perquè creu que està defraudant la Bonnie i l'Ernie. Abans que pugui fer-li posar seny, però, tots dos es veuen embolicats en un cas d'assassinat.
Sèries
Durada: 45'
19.50
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 50'
20.40
Reformas extraordinarias de George Clarke
Torre de subestación eléctrica, Cornualles
Al poble de Nancledra, a Cornualla, al segle XVIII, la mineria de l'estany dominava l'economia local i donava feina a gran part de la població.
Documentals
Durada: 50'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Días de cine clásico: Matrimonio a la italiana
Nàpols, Segona Guerra Mundial. La Filomena Marturano, una jove sense família, treballa en un prostíbul per guanyar-se la vida. Allà coneix un burgès acomodat que la retira de la professió i la porta a viure a casa seva.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Imprescindibles
Inclou Mingote, tomarse el humor muy en serio
Documentals
Durada: 65'
00.50
Metrópolis
Festival Cannes Lions 2024
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 35'
01.25
Conciertos de Radio 3
Versiones verano (I). Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.55
El misterio de la momia de la ciénaga
L'Home de Tollund és una mòmia natural que ofereix una inusual trobada cara a cara amb el passat. Es tracta d'una relíquia arqueològica increïble, una troballa excepcional, conservada en un pantà danès durant més de 2.500 anys.
Documentals
Durada: 55'
02.50
Dinastías
Macacos
La vida als boscos de muntanya del Marroc és molt difícil. Les estacions són molt extremes. Per sobreviure aquí, els macacos de Barbaria s'han convertit en els micos més adaptables del planeta. La feina del rei Mac no és gens fàcil.
Documentals
Durada: 50'
03.40
Las rutas D'Ambrosio
El Maresme més vermell
El xef Gonzalo D'Ambrosio comença una nova ruta per la comarca barcelonina del Maresme, una petita vall on coincideixen el mar i la muntanya. En la rica gastronomia d'aquesta comarca hi destaca un color: el vermell.
Documentals
Durada: 50'
04.30
Maravillas inmortales del planeta Tierra
Volcanes de Islandia
L'interior de la Terra s'obre, i revela així les vores fracturades de dos continents que s'estan trencant. El programa és testimoni de com un flux constant de magma des de l'interior de la Terra garanteix que Islàndia continuï creixent.
Documentals
Durada: 55'
05.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
05.35
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 55'