Franja La 2

Divendres, 4 octubre de 2024
06.00
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.30
Para todos La 2
El programa mostra el perill que suposen els microplàstics per a la salut amb la biòloga Evelyn Segura. Més tard, l'espai aprofundeix en l'obra de l'antropòloga i psicòloga Julieta París, que convida les dones a redescobrir la seva força interior. Posteriorment, s'analitza el concepte de moralitat i es coneix Safari Doctors, una iniciativa social. Finalment, el professor de filosofia Carlos Javier González Serrano reflexiona sobre com opera el mal avui dia.
Altres
Durada: 35'
08.05
Maravillas inmortales del planeta Tierra
Volcanes de Islandia
L'interior de la Terra s'obre, i revela així les vores fracturades de dos continents que s'estan trencant. El programa és testimoni de com un flux constant de magma des de l'interior de la Terra garanteix que Islàndia continuï creixent.
Documentals
Durada: 55'
09.00
Dfiesta en La 2
Moros y Cristianos
Un recorregut per les festes populars de diversos pobles d'Espanya.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Los derechos de los opositores y 837 empleos
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.05
Dinastías
Macacos
La vida als boscos de muntanya del Marroc és molt difícil. Les estacions són molt extremes. Per sobreviure aquí, els macacos de Barbaria s'han convertit en els micos més adaptables del planeta. La feina del rei Mac no és gens fàcil.
Documentals
Durada: 50'
11.55
¡Por fin es lunes!
Start-ups 4.0
Margarita Álvarez visita start-ups que han creat aplicacions digitals que ajuden a fer la vida més fàcil cada dia.
Altres
Durada: 30'
12.25
Las rutas D'Ambrosio
El mar verde jienense
El xef Gonzalo D'Ambrosio comença una nova ruta per descobrir que a Jaén, tot i que no hi ha platja, sí que hi ha mar, un mar verd d'oliveres que inunda la província amb un dels ingredients bàsics en la rica i sana dieta mediterrània: l'oli.
Documentals
Durada: 55'
13.20
Mañanas de cine: Apache
Després de la rendició de l'indi Gerónimo, les guerres apatxes sembla que han arribat a la fi. No obstant això, la conducta de les tropes fa canviar d'opinió l'últim dels capitostos encara lliures, el Massai, un home fins llavors pacífic i partidari de pactar amb els blancs.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.45
Curro Jiménez
La trampa
Els assalts a diligències són massa freqüents, i el capità González demana més homes per acabar amb els bandolers. Però el governador té un pla: s'entrevista amb Curro Jiménez i pacten una treva.
Sèries
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Persiguiendo la lluvia: Rezando para que llueva i Animales al natural: Pulpos: Els pops, camaleons del mar, no només són mestres de la disfressa, sinó que també tenen una flexibilitat inigualable i unes habilitats brillants per resoldre problemes. Juntament amb els calamars, les sípies i els nàutils formen un grup d'animals marins de cos tou coneguts com a cefalòpodes.
Documentals
Durada: 100'
18.10
El escarabajo verde
Los secretos de la avutarda
El protagonista d'aquest capítol és l'ocell més pesant capaç de volar: el pioc salvatge eurasiàtic. Fa segles, aquest animal vivia en una àmplia franja que anava des d'Europa fins a la Xina. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 25'
18.35
Atención obras
Marta Pazos
Cayetana Guillén Cuervo entrevista Marta Pazos, directora d'escena, per parlar del seu nou muntatge, Juana de Arco, una proposta èpica que reescriu el mite i que es pot veure a la Sala Max Aub de Matadero Madrid fins al 3 de novembre. Més tard, l'espai viatja fins al Museu Guggenheim de Bilbao, on visita l'exposició dedicada a l'artista japonès Yoshitomo Nara. Finalment, el programa parla amb Luis Merlo, Natalia Millán, Clara Sanchis i Juanan Lumbreras sobre Conspiranoia, una comèdia plena de teories de la conspiració, secrets, mentides i amistats a punt d'esclatar.
Altres
Durada: 30'
19.05
Maestros de los sabores
Los maestros de las algas
L'èxit de les algues creix i la seva diversitat continua sorprenent a tothom. Ja sigui per les seves propietats nutricionals, els sabors iodats o simplement per la seva estètica, les algues conquereixen el món.
Documentals
Durada: 55'
20.00
Un país para leerlo
San Vicente de la Barquera
El programa viatja a San Vicente de la Barquera per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Marcos Díez i Bárbara Mingo. A través de llibres, lectors i llibreries, l'espai recorre la vila marinera per excel·lència i paisatge privilegiat de la cornisa cantàbrica. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
En aquesta ocasió, el programa té com a padrí l'actor i productor Francisco Reyes. Més tard, l'espai recorda Maggie Smith i Kris Kristofferson, que van deixar moments inoblidables amb les seves pel·lícules. Finalment, es repassen les novetats de la cartellera amb estrenes com Los destellos, el nou llargmetratge de Pilar Palomero; Fin de viaje Sahara, d'Antonio R. Cabal; i Joker: folie a deux, l'esperada continuació de Joker.
Altres
Durada: 60'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Plano general
El programa rep la cantant i compositora Beatriz Luengo, que també és actriu, empresària i ballarina. Luengo fa un repàs de la seva carrera amb fotos i imatges inèdites. Durant l'entrevista, l'artista reclama llibertat per a Cuba, i coincideix amb la interpretació dels Estats Units, país on resideix amb el seu marit, Yotuel Romero, i els seus dos fills. La cantant estrenarà pròximament a Espanya la pel·lícula documental Patria y vida, el poder de la música, que ella mateixa dirigeix i que dona veu al moviment social com a principal agent de canvi a Cuba. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 30'
22.30
Historia de nuestro cine: La elegida
David Kepesh, un professor d'universitat, sedueix algunes alumnes que volen provar noves experiències. Tot i això, no deixa que cap dona s'involucri en la seva vida de manera important. Tot canvia quan coneix la Consuela, una noia amb qui s'obsessiona.
Pel·lícules
Durada: 110'
00.20
Historia de nuestro cine: coloquio
Diferencia de edad
El programa compta amb la participació de Jaime Chávarri, director de Tierno verano de lujurias y azoteas; l'escriptora, guionista i periodista Laura Ferrero, gran coneixedora i còmplice del cinema d'Isabel Coixet; el periodista Alberto Moreno, director editorial de la revista Vanity Fair España i autor del llibre Las películas que no vi con mi padre; i Elsa Fernández-Santos, crítica de cinema del diari El País.
Altres
Durada: 25'
00.45
Historia de nuestro cine: Tierno verano de lujuria
El Pablo, fill d'un dels famosos nens de la Guerra Civil Espanyola enviats a Rússia, arriba a Espanya amb un objectiu clar: conquistar la seva cosina Olga, una dona madura i atractiva que assaja l'obra de Shakespeare amb el seu amant, el Diego.
Pel·lícules
Durada: 95'
02.20
Las noches del Monumental
Rajiv Jayaweera
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 80'
03.40
Documenta2
Inclou SLS: El megacohete de la NASA
Documentals
Durada: 50'
04.30
Las rutas D'Ambrosio
La vía láctea asturiana
El Principat d'Astúries és la regió amb més varietat de formatges d'Europa. En aquesta nova ruta, el xef Gonzalo D'Ambrosio es proposa conèixer-ne alguns. Per començar, a Tielve coneix el formatger Pepe Bada i la seva cova, on guarda i cuida durant mesos els seus formatges Cabrales fins que assoleixen el punt òptim de maduració.
Documentals
Durada: 55'
05.25
Persiguiendo la lluvia
Sangre y polvo
Els elefants caven pous a la recerca d'aigua, però de sobte comença a ploure. D'altra banda, un grup de lleons mata un dels cadells del guepard Kureta. Mentrestant, el gos salvatge Phoenix lluita contra una manada de hienes.
Documentals
Durada: 50'