Cultura

L'Audiència de Barcelona ordena l'obertura del judici contra Pepe Rubianes

L'Audiència de Barcelona ha ordenat l'obertura del judici contra l'actor Pepe Rubianes per ultratge a Espanya per unes declaracions en un programa de TV3 a principis del 2006.

Un jutjat de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) havia arxivat la causa el maig del 2007, però ara l'Audiència ha emès un acte en què revoca el sobreseïment del cas (acte del tribunal que dóna per tancada una causa abans del judici oral), en estimar els recursos de la Fiscalia i les acusacions particulars.

Això suposa que l'actor s'asseurà a la banqueta dels acusats com a presumpte autor d'un delicte d'ultratge a Espanya, pel qual la Fiscalia sol·licita una multa de 21.600 euros.

L'acte de l'Audiència destaca que el sobreseïment no es va dur a terme correctament, ja que es va produir després d'haver sol·licitat els escrits de qualificació de les tres acusacions, un tràmit que es realitza quan el jutge ja veu indicis suficients de delicte.

Les diligències contra Rubianes es van obrir arran de les querelles que van presentar el gener de l'any 2006 l'Associació per la Defensa de la Nació Espanyola i un teleespectador a títol particular per les declaracions en què l'humorista es va referir en termes escatològics a la unitat d'Espanya en una entrevista al programa de TV3 El club que es va emetre el 20 de gener del 2006.

La jutge instructora va decidir al maig sobreseure el cas en entendre que les paraules de Rubianes no anaven dirigides "a Espanya nació, sinó a una concepció d'Espanya diferent a la democràtica i constitucional, que tenen determinats grups d'individus".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona