Política

La fiscalia presenta un recurs a l'arxiu de la causa contra Rubianes perquè creu que la jutgessa "es va extralimitat"

La fiscal ha presentat un recurs a l'arxivament de la causa contra l'actor Pepe Rubianes per les seves declaracions al programa El club de TV3, que dirigeix i presenta Albert Om, perquè considera que el jutge d'instrucció "s'ha extralimitat" en la decisió d'arxivar la denúncia i "ha suplantat" les facultats del jutge de la sala penal.

Una jutgessa suplent del jutjat d'instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat va decidir arxivar la setmana passada la querella perquè va considerar que l'actor no va voler ofendre "l'Espanya democràtica i constitucional" sinó que només es referia a "l'Espanya golpista de la Guerra Civil", en contra del criteri de la fiscalia, que demana una multa de 21.600 euros per un delicte d'ultratge a Espanya.

En un escrit presentat davant l'Audiència de Barcelona, la fiscal recorda que el jutge instructor va valorar inicialment que els fets presentaven "aparences delictives" i que, en canvi, l'acte de sobreseïment la jutgessa suplent "du a terme una nova valoració, extemporània i contradictòria, que a més suposa una pèrdua d'imparcialitat".

Segons la fiscal, la decisió d'arxivar la causa "està mancada de tot fonament", ja que "no han canviat les circumstàncies inicials ni s'ha practicat cap diligència en les actuacions que desvirtuen el contingut de les existents".

La fiscal lamenta que la jutgessa d'instrucció suplent actués "des de paràmetres subjectius" arribant "fins i tot a conclusions errònies". La fiscal també es queixa que la jutgessa quan va parlar "d'un novadós supòsit d'immunitat, la relativa als actors, còmics o bufons, es va extralimitar en les seves funcions sortint de les causes legalment establertes i erigint-se en legisladora".

Aquest recurs de la fiscal se suma al que ja va presentar la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola, que demana tres anys de presó per a Rubianes perquè entén que l'acte de sobreseïment era "arbitrari i maliciós" i tenia un "contingut polític".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres