Esports

Guardiola és l'escollit per Laporta i Txiki per rellevar Rijkaard

Barça

A falta del sí definitiu de la junta directiva, Joan Laporta i Txiki Begiristain ja tenen el seu candidat a substituir Frank Rijkaard a la banqueta del Barça: Pep Guardiola. L’emblemàtic exjugador blaugrana i actual entrenador del filial, de 37 anys, és l’escollit pel president i el secretari tècnic per dirigir el nou projecte. En serà la primera pedra. Les dues temporades sense títols, confirmades dimarts a Manchester amb l’eliminació de la Lliga de Campions, han suposat el punt final de l’era Rijkaard.

Guardiola, que ja ho sap oficialment, és el principal favorit i té els millors padrins, però la decisió encara no està presa. D’ell es valora la bona feina que està fent al Barça B –és líder de Tercera, a l’espera del play-off per l’ascens– i el fet que sigui de la casa, amb el segell gairebé únic d’haver sigut capità i un referent a la gloriosa dècada dels 90. La seva inexperiència com a tècnic no es considera un handicap important i es recorda el cas de Rijkaard quan va fitxar el juliol del 2003.

Messi, el nou líder
Ahir Txiki no va voler concretar aquest relleu, però va assumir implícitament el final d’un cicle: “La falta de rendiment ens obliga a fer canvis”, va assenyalar a Barça TV. “A principi de temporada pocs dubtaven d’aquesta plantilla, però és cert que la realitat ha acabat amb un punt de decepció, d’enuig si es vol”, va dir. I va afegir ràpidament: “Per això el club prendrà les decisions oportunes, que ja estan molt estudiades i avançades, que generin un nou projecte il·lusionant”.

Aquestes decisions, que no s’executaran fins a final de temporada i que poden tenir un timing variable, estaran encapçalades per l’adéu de Ronaldinho, tal com va informar l’AVUI del 14 d’abril. Rere el brasiler, hi haurà entre 7 i 9 baixes més i gairebé el mateix nombre de fitxatges. Els noms més dubtosos són els de Márquez i, sobretot Deco, principalment per la dificultat per trobar-li un substitut amb garanties. És segur que no seguiran homes com Ezquerro, Thuram, Zambrotta, Pinto, Gudjohnsen o Edmílson, tot i que també dependrà de les possibilitats del mercat.

Sigui com sigui, el club vol potenciar el lideratge de Leo Messi, considerat el relleu natural de Ronaldinho al Barça i en el planeta futbol. Ell i algunes contractacions claus han d’agafar el relleu dels jugadors que van dur l’equip a París i que ara no han pogut dur-lo a Moscou. L’estil, però, no es toca, “perquè és el que ens ha fet grans”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.