Esports

Polvorí al Camp Nou

El Barça és com una flor sense pètals i fins a la pròxima primavera no lluirà un altre cop. Prou que ho sap el Camp Nou. L’estadi pintarà avui les sensacions més amargues de la crisi barcelonista en el primer partit en què l’afició sap que el seu equip no opta a res aquesta temporada. L’amargor, el renec, els xiulets, els mocadors o, en el millor dels casos, la indiferència precediran la disputa d’un partit contra el València que sembla més una condemna que no pas una altra cosa.

En joc no hi ha cap emoció, sinó simplement el compromès deure d’escalar fins al segon lloc –el Vila-real és a quatre punts més el goal average a favor– per evitar la participació en la fase prèvia de la Lliga de Campions. Escàs consol per a una afició que, després de dos anys seguits sense títols, a sobre tem que l’equip faci el passadís dimecres que ve a un eventual Madrid campió.

A un Barça que sembla anar camí de l’escorxador no li queda cap altra sortida que deixar un rastre d’“orgull” i “coratge” per acabar “de la millor forma possible” la Lliga, segons es va esforçar a consignar Frank Rijkaard. “No estic en posició de demanar res al públic. L’afició només vol una cosa: veure un gran Barça. Això és el que volem tots. Hem de lluitar i transmetre alguna cosa positiva, segur que així el públic ajudarà, com ho ha fet sempre”, va raonar el tècnic en vigília del penúltim matx de la temporada a l’estadi.

Plus de seguretat
En un partit declarat d’alt risc, amb un reforç de seguretat a l’avantllotja per evitar possibles incidents, ni a la tribuna presidencial ni a la banqueta ni a la gespa acabaran de sentir-se còmodes els barcelonistes. La reacció de la directiva és examinada amb lupa arran de l’eliminació de la Champions a Old Trafford, el crèdit dels entrenadors és escrutat i els jugadors també passaran pel sedàs en un ambient ben enrarit.

Per doblar la dificultat de la cita, Rijkaard no podrà comptar amb tres titulars habituals: Iniesta i Milito, descartats ja divendres, i Touré Yaya, que es va lesionar en l’entrenament d’ahir. Si el manxec i l’argentí es perdran també el clàssic de dimecres al Bernabéu, l’ivorià, amb una distensió del lligament lateral intern del turmell esquerre, farà tractament intensiu per estar a punt a la cita contra el Madrid.

Sigui com sigui, Rijkaard disposarà d’un onze prou competitiu per enfrontar-se a un València que necessita puntuar per allunyar-se del descens. Amb el relleu a la banqueta de Koeman per Voro, l’equip xe “ha tornat als orígens i a l’aposta de jugadors experts. Estadísticament, en els partits contra ells es juguen pocs minuts efectius. Saben trencar-nos el ritme i perdre temps amb intel·ligència. Necessitarem el màxim esforç per vèncer”, va ressaltar Rijkaard. Avui, partit ple d’esculls i ingrat es miri com es miri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.