Política

Pedro Sánchez: “A Podem ha guanyat l'ala dura “

El secretari general del PSOE diu que Iglesias, amb el seu comportament “no representa Podem”

El líder socialista nega manca de voluntat d'arribar a una entesa amb el partit de Pablo Iglesias

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha atribuït aquest dimecres el fracàs dels seus contactes amb Podem per construir una alternativa al govern de Rajoy al fet que a aquesta formació “ha guanyat l'ala dura”. “El debat a Podem es va tancar a la Setmana Santa quan es va destituir a Pascual. Han guanyat Monedero i Iglesias”, i “ha perdut l'ala moderada que lidera Errejón”, ha sentenciat avui en una entrevista a la Cope.

Segons Sánchez, el líder de Podem ha tancat totes les vies per a qualsevol interlocució i malgrat que el van votar per fer possible el canvi, “molts votants de Podem han descobert ara el senyor Iglesias”.

Sánchez ha justificat el seu intent de ser investit. “Tots els polítics hem fracassat, però alguns hem treballat per evitar aquest fracàs o altres no, i el que ha fet Pablo Iglesias és inexplicable”. Al seu entendre, al final “els vetos nominals han prevalgut sobre les polítiques” i el PP i Podem han bloquejat conjuntament la possibilitat de canvi que, implica també la “recuperació de la sanitat pública o l'eliminació dels aforaments”.

El líder del PSOE ha negat manca de voluntat d'arribar a una entesa amb Podem i ha afirmat que al partit de Pablo Iglesias “el problema ha estat de cadires”. En aquest sentit ha assegurat que “Iglesias, avui amb el seu comportament no representa Podem”. També ha explicat que durant les negociacions amb Podem va seure tres vegades amb el portaveu al Congrés, Íñigo Errejón, però quan ho va fer amb Iglesias “hi va haver un canvi inexplicable”. “És un polític inflexible”, ha dit.

Un fet que posa de manifest, segons Sánchez, que a Podem “hi ha dues ànimes: la dura que representa Monedero i Iglesias i la tova, Errejón”, i “ara mateix els espanyols progressistes saben que votar Iglesias és perpetuar el govern del PP”.

Per altra banda, Pedro Sánchez ha reconegut que es penedeix d'haver dit al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que no és un polític decent, durant el cara a cara que van protagonitzar en l'última campanya electoral. “Crec que em vaig equivocar”, ha afirmat Sánchez, quan se li ha preguntat si manté que el líder del PP no és un polític decent, com va dir en el debat que van tenir el 14 de desembre.

Així, el líder socialista ha defensat que “podia haver utilitzat una altra expressió” i ha admès que, tot i que manté “discrepàncies” amb Rajoy, considera que aquest dia es va equivocar. “Jo també he après d'aquesta campanya electoral”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA