Política

Rajoy obre la precampanya carregant contra “la nova política”

El líder del PP promet que no participarà de cap “farsa” ni “comèdia d'embolics”

Titlla Sánchez de “sectari colossal” per voler derogar les lleis del seu govern

El líder del PP i president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha obert aquest dimecres la precampanya de la seva formació a un acte del partit a Alacant on ha promès que no participarà de cap “farsa” ni “comèdia d'embolics” i on ha acusat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, de ser un “sectari colossal” per voler derogar les lleis del seu govern. “Nosaltres parlarem els pròxims dos mesos els espanyols dels seus problemes i d'Espanya”, ha dit, “i la resta simplement no ens interessa”. Rajoy ha assegurat que malgrat que “no és bo” repetir les eleccions, els comicis són millors que el que hagués suposat “un govern a la valenciana”. També ha apuntat que aquests quatre mesos de legislatura fallida ha servit per retratar les noves formacions i, en al·lusió a C's, ha dit que els votants “ara els coneixen més”.

El líder del PP ha recordat que C's “va intentar fer president el secretari general del PSOE assumint el seu programa electoral” i que en aquests mesos de negociacions s'ha “sumat a l'espectacle” d'episodis com la reunió a 18 protagonitzada per representants del PSOE i també de Podem.

Unes crítiques que també ha llançat a Podem per haver provat un acord “que liquidava la sobirania nacional” i el PSOE per haver-se negat a parlar “amb 7 milions d'espanyols”, en al·lusió als votants del PP.

En aquest marc, ha reiterat la seva aposta per un govern de gran coalició, que “és el millor que li pot passar al país” i que és l'eina que permetria, entre altres, reforçar la garantia de “la unitat d'Espanya, la igualtat dels espanyols, la sobirania nacional” i la defensa conjunta de la política exterior, entre altres, a més de llançar “un missatge de confiança” sobre l'economia espanyola.

També ha justificat l'actuació del PP en aquests mesos, en què ell va declinar la proposta del rei Felip VI de sotmetre's a una investidura per a la què no tenia prou suports. “Penso que hem fet el que havíem d'haver fer, sense donar espectacles, sense enganyar ningú, sense ocurrències ni ansietat”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona