Successos

El quadern negre

Tura Soler

Troben mort a Blanes el noi andorrà desaparegut

El cos l’ha trobat una parenta quan feia dues hores que havia començat la batuda organitzada per buscar-lo

Joel Mont Montero, l’andorrà de 32 anys, que estava desaparegut des del 15 d’agost, va ser trobat mort ahir, al costat d’una caseta abandonada en una zona boscosa, a la sortida de la urbanització Residencial Blanes. El cadàver el va trobar una familiar del jove quan feia tot just dues hores que havia començat la batuda organitzada per la família i la Plataforma Adonay per buscar el jove, que havia desaparegut de Blanes mateix, segons va denunciar la seva mare, amb qui vivia. El cos estava ja en un avançat estat de descomposició i faltarà certificar la seva identitat científicament, ja sigui per les empremtes necrodactilars, la fórmula dental o l’ADN. Però la família no dubta que es tracta de Joel perquè han reconegut la roba que duia posada el cos i també han vist que els tatuatges que tenia es corresponen amb els d’en Joel. Quan van localitzar el cos, els familiars van trucar als Mossos (que no participaven en la recerca), que hi van enviar un equip d’investigació per fer la inspecció ocular i van activar la comitiva judicial per fer l’aixecament del cadàver. El cos va ser traslladat al l’Institut de Medicina Legal, a l’edifici dels jutjats de Girona, per practicar-li l’autòpsia i intentar aclarir les causes de la mort (que amb la inspecció externa no eren detectables) i acotar la data en què es podria haver produït la defunció.

Joel Mont va ser vist amb vida per darrera vegada a Blanes el passat 15 d’agost, segons la denúncia que va presentar als Mossos la seva mare. Després de la presentar la denúncia, la família també va fer una crida per ajudar a trobar-lo a través de l’associació Sosdesaparecidos i de la Plataforma Adonay, que van emetre cartells amb les dades del jove. Policialment, la desaparició de Mont no es va valorar com de risc i, a banda d’enviar els comunicats amb la seva foto a totes les comissaries i les policies locals, no es va considerar la necessitat de mobilitzar els serveis d’emergència per fer una recerca activa de l’andorrà, que havia tingut algun problema amb la justícia al seu país. Però la família, que estava convençuda que no es tractava d’una desaparició voluntària, va fer una crida per atreure voluntaris per sortir-lo a buscar aquest cap de setmana als entorns de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar i Malgrat. Els familiars, que van provar sense èxit que els membres de Protecció Civil de Blanes i Lloret s’afegissin a la recerca, volen mostrar el seu agraïment a tota la gent voluntària que els ha donat suport.

La gossa Kuki

La família també havia difós la fotografia de la seva gossa, la Kuki, que sempre l’acompanyava i que també estava en parador desconegut. La gossa de Mont no va pas aparèixer ahir al lloc on van trobar el cos del seu amo, però s’està investigant si l’animal és el que fa uns dies va ser localitzat aparentment abandonat per la zona. En el moment de la troballa la gossa no es va relacionar amb la desaparició.

LA DATA

15.08.23
és el darrer dia
que es va veure amb vida en Joel Mont Montero. Era a Blanes, on ahir la família el va trobar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia