Successos

El quadern negre

Tura Soler

Joel Mont: “mort indeterminable”

L’autòpsia no pot aclarir com va morir el noi andorrà trobat mort a Blanes, el jutjat arxiva les diligències, però la família vol que s’investiguin les circumstàncies i fa un recurs

No hi ha manera d’aclarir les circumstàncies de la mort de Joel Mont, el jove andorrà que va desaparèixer el 15 d’agost, que la pròpia família va trobar mort a Blanes el 2 de setembre i que no va poder ser enterrat fins al 21 de desembre perquè la identificació oficial, que es va fer per ADN, va tardar tres mesos. Ara, que fa més de set mesos de la pèrdua de Joel Mont, la família ha rebut (amb molt retard per culpa de la burocràcia judicial) l’informe de l’autòpsia, que conclou que la mort és “indeterminada” i la causa de la mort, “indeterminable”, descartant, però, una mort homicida. Les consideracions dels forenses indiquen que la causa de la mort només pot ser hipotètica, atès que l’edat del difunt i l’absència de patologies mèdiques orgàniques fan improbable la mort natural. En canvi, els antecedents de consum de tòxics i l’estat en què es trobava el darrer cop que va ser vist amb vida (hi ha un vídeo on se’l veu estirat a terra dormint) orienten a una mort de causa toxicològica, i per tant, no violenta. Aquestes són les conclusions provisionals, en espera dels resultats de les proves toxicològiques que es van fer a través d’uns cabells, que encara no han arribat i que els forenses ja adverteixen que no podran aportar quina afectació toxicològica tenia en el moment de morir, sinó el que podia haver consumit setmanes abans.

Tot i que l’informe d’autòpsia encara no està complet, el jutjat ja ha dictat el sobreseïment de la causa. La família Mont, que està compareguda a la causa, ha presentat recurs contra el sobreseïment, ja que troba inadmissible que no s’hagi esperat als resultats definitius, que no s’hagin fet passos per intentar esclarir les circumstàncies de la mort i que no s’hagi investigat quin paper hi van jugar els amics del noi, sobretot el que va gravar el vídeo on se’l veia amb vida però estirat a terra i que després va enviar a la seva mare. Els familiars recorden que aquests “amics” van mentir a la mare de Joel Mont quan li van dir que a ells els havia enviat un missatge dient que se n’havia anat amb una noia. “Estem molt desil·lusionats amb la justícia perquè hi ha moltes evidències que aquests amics van donar falses pistes, localitzacions incertes en el moment de la desaparició i, en canvi, no va fer cap mena de col·laboració el dia de la batuda”, afirmen fonts de la família, que voldrien que s’expliqués per què van marxar deixant Joel Mont abandonat, darrere una cabanya on el van trobar mort dues setmanes després. La mare de Joel Mont va presentar denúncia per desaparició el dia 22, i si va tardar tants dies va ser perquè aquests nois li havien donat informacions que apuntaven que el seu fill era viu. La família Mont sempre s’ha sentit desatesa per l’administració, ja que mai es va muntar una batuda oficial per buscar el noi, i va ser quan la família mateix va organitzar una batuda amb voluntaris, que es va trobar el cadàver després d’una hora de rastreig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia