Franja La 2

Dilluns, 20 març de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Juarma
Óscar López visita Deifontes, a Granada, per conèixer l'escenari que ha inspirat Punki, del dibuixant i escriptor Juarma. A continuació, Jon Bilbao presenta Araña, la continuació de Basilisco. A més, Paula Melchor recita un poema d'Amor y pan, que ha guanyat el premi Letraversal.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.10
Grandes diseños por el mundo
El dissenyador i escriptor Kevin McCloud segueix la trajectòria del somni de la Hilary i el Gil, que es jubilaran d'aquí poc, de construir una casa amb una zona central que sigui una caixa de vidre.
Documentals
Durada: 50'
09.00
El escarabajo verde
¡Qué monos!
El programa s'interessa aquesta setmana per la feina de la Fundació Mona per conèixer quines tasques de rehabilitació exerceixen amb els micos salvatges que han estat apartats del seu hàbitat natural i de la companyia d'individus de la seva espècie amb l'objectiu de convertir-los en mascotes o de treballar al món de l'espectacle.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 55'
10.50
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Cerrando el círculo
Després d'un gran esforç, Miquel Silvestre supera el torb, travessa la frontera amb el Kirguizistan i al capvespre arriba a Sary Tash, on dorm a casa d'uns pastors.
Documentals
Durada: 30'
11.20
Documenta2
Inclou Serengueti: Invasión: Tots esperen la gran migració, i molts dels habitants del Serengueti estan famolencs, així que tots els ulls estan posats en el riu, el perillós obstacle que el gran ramat ha de creuar.
Documentals
Durada: 55'
12.15
Supervivencia extrema
La vida en miniatura
Alguns dels animals més enginyosos i extraordinaris del món resulten ser també els més petits. Utilitzen la seva mida diminuta per sobreviure contra qualsevol obstacle en els entorns més mortífers del món.
Documentals
Durada: 50'
13.05
Mañanas de cine: Veinte pasos para la muerte
Un sergent de l'exèrcit confederat troba un nen mestís enterrat fins al coll a punt de morir. El sergent el rescata i se l'endú a casa seva, on l'espera la filla. Passen uns quants anys i, quan el nen ja és adult, algú del passat torna per venjar-se del sergent.
Pel·lícules
Durada: 80'
14.25
Pasión por Italia
La Toscana
En aquest capítol es viatja per Florència, Pistoia, Lucca i Pietrasanta, i es coneixen artesans que continuen la tradició del Renaixement fent mosaics i creacions tèxtils.
Documentals
Durada: 25'
14.50
Expedición culinaria: alimentos de la tierra
Inclou Verano i Flores: A Tasmània, la Maeve visita les primeres conreadores de safrà, l'espècia més cara del món. Així mateix, el xef d'origen italià Alessandro Pavoni comparteix els seus secrets per a un exquisit risotto de safrà.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supervivencia extrema: Los retos de la vida i Luchadores salvajes: La lucha por la vida: Tots els animals del planeta lluiten, competeixen i arrisquen la vida per cinc grans motius. El poder n'és un.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou ¿Cómo lo haríamos hoy?: La presa Hoover: La presa Hoover, la construcció més gran dels Estats Units, és l'experiment més gran d'enginyeria de la història, que va crear un oasi d'oportunitats al desert durant l'època més fosca del segle XX.
Documentals
Durada: 50'
18.55
Sudán. Entre el Nilo y el desierto
Des de les ribes del mar Roig fins a l'Àfrica Central, el Sudan ofereix una història mil·lenària plena d'esdeveniments, molt interessant i poc coneguda. La seva incomparable riquesa cultural, la infinita amabilitat dels seus habitants i la seva llegendària hospitalitat prometen un viatge de descobriments increïbles.
Documentals
Durada: 50'
19.45
Turismo rural en Europa
Sistema bético: los relieves del alma andaluz
El programa recorre Osuna, amb les seves zones de serralades, camps i aiguamolls, i el seu gran patrimoni històric; Puente Genil, amb els records llegendaris d'èpoques passades, i Almedinilla, amb el seu oli i els seus racons màgics.
Documentals
Durada: 35'
20.20
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 25'
20.45
Australia con Julia Bradbury
Del arrecife hasta la selva
La Julia explora Queensland, i comença el seu viatge a Cairns, on es troba amb motxillers que viatgen per Austràlia fent-hi anys sabàtics. Tot seguit, es dirigeix a un santuari de tortugues.
Documentals
Durada: 25'
21.10
Grandes diseños por el mundo
El dissenyador i escriptor Kevin McCloud segueix la trajectòria del somni de l'Andrew i la Jackie de restaurar una església en ruïnes al comtat de Mayo, a l'oest d'Irlanda, i convertir-la en una llar acollidora.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: La extraña pasajera
La Charlotte Vale és una de les solteres més reprimides i sense autoestima de Boston, ja que ha passat tota la vida dominada per la figura repressiva de la seva mare. Quan la seva cunyada Lisa Vale porta de visita a casa el seu amic, el prestigiós psiquiatre Jaquith, ell convida la Charlotte a passar una temporada a la seva clínica. Aviat, la Charlotte es transforma en una dona sofisticada i segura de si mateixa, i s'apunta a recórrer en creuer la costa de l'Amèrica del Sud. Allà coneix l'arquitecte Jerry Durrance, amb qui té una història d'amor a Rio de Janeiro malgrat que està casat.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
Días de cine clásico: El bígamo
Un comerciant casat amb una dona rica de Los Angeles s'uneix en matrimoni amb una cambrera de San Francisco quan ella li anuncia el seu embaràs. Conduït cap a aquesta situació extrema, el bígam s'esforça a ocultar la seva doble vida a les dones que estima.
Pel·lícules
Durada: 90'
01.25
Conciertos de Radio 3
Eva McBel. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.55
El juego del amor
Contra todo pronostico
Tot i que reproduir-se és el motor de la vida, molts animals hi tenen totes les probabilitats en contra. Així, les criatures de les profunditats submarines adopten les estratègies més extraordinàries. Per a altres, depèn que l'home respecti o recuperi els seus hàbitats.
Documentals
Durada: 50'
02.45
La batalla por el cobalto
Per tal d'emetre menys diòxid de carboni, s'advoca per un canvi ràpid cap als cotxes elèctrics, les bateries dels quals necessiten cobalt per funcionar. El Congo és el lloc d'on s'extreu la majoria d'aquest metall, i és una feina que resulta molt perillosa per als miners: enderrocaments i inundacions de les galeries posen fi a la vida de molts d'ells. Paral·lelament, hi ha empreses estrangeres que exploten aquesta immensa riquesa. De les 19 mines industrials de coure i cobalt, 15 són propietat d'empreses xineses. Comparteixen aquest mannà amb el gegant suís Glencore, que té dues de les mines més productives del món, i amb la companyia Eurasian Resources Group. El cobalt pot arribar a costar més de 70.000 dòlars la tona al mercat internacional. Aquest mineral, que coexisteix en els jaciments de coure, ha despertat la fam de les empreses mineres des de l'explosió del mercat de les bateries fa 10 anys.
Documentals
Durada: 60'
03.45
Marruecos, una civilización milenaria
El Marroc és un país de múltiples facetes i gran varietat de paisatges que abasten des de grandioses muntanyes fins a vastos deserts. El programa se submergeix en la riquesa, la màgia i la bellesa del Marroc: els palmerars encantadors, els palaus sumptuosos i els bulliciosos i acolorits socs.
Documentals
Durada: 50'
04.35
Supervivencia extrema
Animales con ingenio
Tot i que el món pot presentar desafiaments extrems que semblen impossibles de superar, alguns animals han desenvolupat unes tècniques enginyoses per fer front als desafiaments més durs, i assegurar-se així la seva supervivència contínua.
Documentals
Durada: 50'
05.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'