Franja La 2

Dilluns, 3 abril de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
Página 2
Xavier Aldekoa
Óscar López entrevista Xavier Aldekoa, que parla del seu últim llibre, Quijote en el Congo. A continuació, el programa es fa ressò del 150è aniversari del clàssic de Jules Verne, La volta al món en 80 dies. A més, Lola Pons descobreix El español es un mundo, i el músic i entrevistador Ricardo Moya relata la seva vida a Carne en pijama.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Lugares sagrados
El Cañón del Chaco
A la remota vall desèrtica del Canyó del Chaco, a Nou Mèxic, hi ha les restes d'una antiga ciutat i centre de pelegrinatge. Aquest era un dels llocs sagrats més grans d'Amèrica del Nord i el cor d'una civilització nativa americana sofisticada.
Documentals
Durada: 50'
08.45
El escarabajo verde
Agua por un tubo
El programa parla en aquesta edició de la nova obra de la Tubería de la Llanura Manchega, que connecta des d'aquesta setmana amb el transvasament Tajo-Segura per portar aigua de boca a Ciudad Real, Conca i Albacete. Es tracta d'un primer tram d'uns 50 hm3 del transvasament Tajo-Segura anuals, dels quals 30 hm3 es destinaran a abastiment i 20 hm3 al Parc Nacional Tablas de Daimiel.
Altres
Durada: 30'
09.15
Paraísos cercanos
Islas Croatas
Recorregut per algunes de les illes croates més conegudes: Korcula, Terra de Marco Polo, Brac, Hvar, Rab Krk i Losin.
Documentals
Durada: 50'
10.05
Historias de una necrópolis
A través de la vida prolongada del cementiri de l'antiga Tebes al turó de Dra Abu el-Naga, aquest documental presenta l'egiptologia i els seus objectes d'estudi de la mà dels investigadors del projecte Djehuty.
Documentals
Durada: 55'
11.00
Documenta2
Inclou El Congo, el corazón de África
Documentals
Durada: 55'
11.55
Luchadores salvajes
La lucha por el poder
Tots els animals del planeta lluiten, competeixen i arrisquen la vida per cinc grans motius. El poder n'és un. La lluita pel poder s'estén per tot el regne animal. Ser líder té molts avantatges, però és un privilegi esgotador i difícil de defensar.
Documentals
Durada: 50'
12.45
Mañanas de cine: El desafío de Pancho Villa
Un aventurer nord-americà arriba a Mèxic amb el propòsit de conèixer el líder revolucionari Pancho Villa.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.10
Espacios naturales: huellas trashumantes
Trahumancia al Mediterráneo
Des dels 14 anys, el Lionel Martorell practica els desplaçaments seguint la ruta del Llosar, entre les pastures mediterrànies de Tarragona o Castelló i el Maestrat i Serra de Gúdar de Terol. És un pastor conscienciat amb la defensa de la transhumància i les vies pecuàries.
Documentals
Durada: 30'
14.40
La Francia secreta de Rick Stein
Alsacia, Jura y Borgoña
Rick Stein viatja per les regions frontereres de l'est de França, Alsàcia i Jura, llar del seu plat francès favorit, el choucroute garni, i del seu formatge francès favorit, el comté. Tot seguit, s'endinsa en l'interior de Borgonya.
Documentals
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Elefantes de cerca: Gigantes gentiles i El mundo perdido de África: el monte Suswa
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Mundos perdidos y tesoros ocultos: El tesoro de Sutton Hoo: En aquest episodi s'assisteix al descobriment el 1939 d'un vaixell anglosaxó del segle VII dC que serveix com a tomba d'un rei guerrer ric. El tresor de Sutton Hoo ha estat la troballa arqueològica més important en la història britànica per la seva riquesa i perquè dona llum als anomenats Anys foscos.
Documentals
Durada: 55'
19.05
Magnífico Magreb
El norte de Túnez
Un viatge pel nord de Tunísia, recorrent els seus paisatges, per conèixer-ne la gent, els desitjos i els somnis.
Documentals
Durada: 50'
19.55
Turismo rural en el mundo
Isla de Rügen. El escondite vikingo
Rügen és una de les illes més significatives d'Alemanya. Aquesta àrea, de només 1.000 quilòmetres quadrats, inclou dos parcs nacionals, una reserva de la biosfera i 10 illes petites.
Documentals
Durada: 40'
20.35
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
21.05
Lugares sagrados
Egipto
Els sorprenents llocs sagrats de l'antic Egipte revelen l'obsessió dels seus creadors per la mort i el més enllà. Però el descobriment recent d'un manuscrit de cuir de 4.000 anys d'antiguitat suggereix que les antigues creences podrien tenir més a veure amb la vida que amb la mort.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Días de cine clásico: Sansón y Dalila
L'any 1000 aC, la força de Samsó va fer tremolar els poderosos d'una ciutat sotmesa. La seva única feblesa va ser enamorar-se de Dalila, una dona que va utilitzar els seus encants per trair-lo.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.05
Los misterios de Jerusalén
Localitzat a les portes del desert de Judea i el mar Mort, Jerusalem és una ciutat embruixada i fascinant, plena d'enclavaments sagrats, on la història i els misteris s'entrellacen com a cap altre lloc del planeta.
Documentals
Durada: 50'
00.55
El sueño de la vida eterna: Entre momias, tumbas y
El Projecte Djehuty descobreix i excava el primer jardí funerari de l'antic Egipte. Aquest assoliment científic espanyol vertebra un documental sobre les creences i els ritus associats a l'altre món en el temps dels faraons, al ritme de l'apassionant treball arqueològic que els torna a la vida.
Documentals
Durada: 55'
01.50
Conciertos de Radio 3
Juan Zelada. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.20
Serengueti
Cambio
Després de la tempesta, el vast paisatge queda inundat. Tothom es posa en marxa, però les aigües porten el perill, i els animals viuen l'aterridora experiència de ser arrossegats pel corrent.
Documentals
Durada: 55'
03.15
Mae West, una rubia peligrosa
Mae West tenia totes les facetes del món de l'espectacle. Des de molt jove va fer vodevil, després d'estudiar ball i cant des que era petita. Quan va començar a fer teatre als 14 anys es va convertir en una vampiresa fatal, i va arribar a ser coneguda com The Baby Vamp. El 1926 va estrenar a Broadway Sex, una obra escrita, produïda i dirigida per ella mateixa que la va acabar portant a presó a causa del seu contingut presumptament obscè. Al començament dels anys 30 va saltar al cinema i va començar a fer-se famosa per la seva gràcia i picardia. Es va convertir en la dona més ben pagada del món a mitjan segle XX, malgrat que va patir una censura constant per traspassar els límits de l'expressió sexual femenina. Amb les mirades provocadores i les frases enginyoses i obscenes, lluitava contra el poder que reprimia les dones. A través de les seves comèdies lluitava contra les tensions racials, de classe i el que ella percebia com a hipocresia moral.
Documentals
Durada: 55'
04.10
La Francia secreta de Rick Stein
La Provenza
Rick Stein s'acosta al final del seu periple per França amb una darrera mirada a la Provença, abans de travessar la costa mediterrània.
Documentals
Durada: 55'
05.05
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 25'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'