Franja La 2

Dimecres, 7 juny de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
07.45
Flash moda
Palacio de Santoña, Madrid
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències, les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 25'
08.10
Nunca es demasiado pequeño
Inclou Reutilización adaptable i Escondites: Dissenyat per sentir-se com en un apartament de Nova York en un entorn regional impressionant, The Brook és una casa petita transportable i completament aïllada de la xarxa amb un sostre expandible que s'adapta a un dormitori i una oficina a casa en 27 m2.
Documentals
Durada: 45'
08.55
Jardines con historia
Gijón: el Jardín de la Isla
Al final del segle XIX, un dels industrials més importants de Gijón, Florencio Valdés, va transformar la seva finca a la vora del riu Peñafrancia en un pintoresc verger al voltant de l'aigua, un lloc que convida a la contemplació i la calma i que té la riquesa botànica d'un autèntic museu vegetal.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Diario de un nómada
Destino Dakar: de Merzouga a Ouarzazate
Miquel Silvestre explica l'origen del costum del te al Marroc abans de sortir a navegar per les dunes amb La Gorda. A més, durant la ruta descobreix l'arquitectura de tova típica del sud del país, i acaba la seva etapa a l'hotel Dar Kamar, a Ouarzazate.
Documentals
Durada: 30'
11.25
El aliento del guepardo
El guepard és elegant però fràgil, i és el més vulnerable dels depredadors de la sabana. Avui dia, l'espècie està en risc d'extinció, així que el futur no és gaire esperançador per a aquest animal.
Documentals
Durada: 55'
12.20
Mañanas de cine: Agáchate, maldito
Juan Miranda i John Mallory es coneixen a Mèxic i planifiquen treballar junts robant bancs. Quan dinamiten el que creien que era una sucursal local, descobreixen que en realitat es tracta d'una presó. L'explosió allibera els revolucionaris que hi estaven tancats i tots dos esdevenen herois de la revolució.
Pel·lícules
Durada: 145'
14.45
El aire de los tiempos
Argentina
L'Argentina és un gegant de l'Amèrica Llatina, amb una superfície de 2.800.000 km2. El país té més de quatre vegades la grandària de França per a només 43 milions d'habitants. A més, és el tercer productor mundial de carn de boví, per la qual cosa la ramaderia és un tema ecològic de primer ordre.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Edició especial dedicada al medi ambient que compta amb tres concursants històrics, les professions o els interessos dels quals estan lligats a l'àmbit mediambiental: Erundino Alonso, Montse Canti i Justo de Castro. A més, les proves tracten sobre la naturalesa des de molts punts de vista.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La vida en los ríos de África: Río Hoanib i Islas en el tiempo: una odisea de la naturaleza: Dominadas por el sol: Aquest capítol segueix el cicle de 24 hores de la vida als boscos insulars del sud-est asiàtic, i descobreix l'extraordinària manera com les plantes i els animals s'han adaptat al domini del sol.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou Tras los últimos primates mexicanos
Documentals
Durada: 50'
18.55
Irlanda. Un paseo por tierras celtas
Irlanda, terra celta amb història i llengua pròpies, acull milers de jaciments arqueològics que encara amaguen incomptables misteris. El documental recorre l'illa de Dublín a Belfast, de Galway a Killarney i de la Calçada del Gegant als penya-segats de Moher, per mostrar un país ple d'història.
Documentals
Durada: 50'
19.45
Una matemática viene a verte
Buenas mates y buena suerte
El programa descobreix com les matemàtiques i el periodisme tenen una relació molt més estreta del que a priori pugui semblar. Tots dos busquen un únic objectiu: la veritat. Per demostrar-ho, es compta amb el periodista Carlos Franganillo.
Altres
Durada: 30'
20.15
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 25'
20.40
Rincones de Australia
Omeo
L'equip es dirigeix a Omeo, a les terres altes de Victòria. El paisatge és salvatge i rugós, com alguns dels habitants. El 1851, quan s'hi va descobrir or, els miners hi van anar, i els jaciments es van convertir en els més irregulars d'Austràlia. Actualment és un lloc més tranquil, però continua tenint la seva porció d'enrenou.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Nunca es demasiado pequeño
Vida de múltiples pisos
Lliurament que mostra cases que miren més enllà del seu espai, construint entrepisos enginyosos i habitacions tipus loft per aprofitar l'altura.
Documentals
Durada: 20'
21.30
Nunca es demasiado pequeño
Trabajando con color y luz
Lliurament que mostra com treballar amb el color i la llum és clau per fer que una casa petita es vegi espaiosa i oberta.
Documentals
Durada: 30'
22.00
La matemática del espejo
El programa se submergeix en l'obra d'un dels escultors més reconeguts internacionalment. Carlos del Amor conversa amb Jaume Plensa al seu taller de Sant Feliu de Llobregat. Envoltats de les seves figures femenines i de grans rostres, el set d'entrevistes sembla tret d'un museu d'art contemporani. L'artista català obre les portes del seu món i d'aquests caps que simbolitzen el palau del coneixement. Un món complex i poètic, de gran bellesa i impacte visual. Parlar amb Jaume Plensa és parlar d'espais públics i de grans obres que ja formen part de ciutats com Nova York, Chicago o Madrid. A més, les seves escultures no només transformen l'espai, sinó que també conviden a mirar a l'interior, a quedar-se en silenci i a escoltar.
Altres
Durada: 55'
22.55
A este paso (no) estrenamos
Luces de bohemia
El boxejador i entrenador Jorge Blanco, l'il·lusionista Miguel de Lucas i la presentadora de televisió Adriana Abenia són els aprenents d'aquesta setmana. Acompanyats dels seus mentors, Cristina Castaño, Inma Cuevas i Ángel Ruiz, cadascun prepara i representa una escena de Luces de bohemia, de Ramón María del Valle-Inclán, al Teatro Corral de Comedias d'Alcalá de Henares. Set dies després, assisteixen a l'assaig general: el Jorge s'adona que no està tan enfadat com demana el seu personatge, al Miguel li costa fer de mort i l'Adriana no pot parar de riure al passi previ.
Altres
Durada: 60'
23.55
Documentos TV
Inclou Fantasmas de petróleo
Altres
Durada: 60'
00.55
Metrópolis
Josu Rekalde
Espai de cultura que s'ha convertit en un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 35'
01.30
Conciertos de Radio 3
Guada. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.00
Documenta2
Inclou Un año en el hielo. La deriva ártica
Documentals
Durada: 70'
03.10
Nunca es demasiado pequeño
Centros de la ciudad
A mesura que canvien les necessitats dels residents de la ciutat, els edificis comercials es transformen en cases modernes, i la idea de la reutilització adaptativa es fa més forta.
Documentals
Durada: 20'
03.30
Nunca es demasiado pequeño
Vivir diferente
Amb molts apartaments construïts a Austràlia principalment com a inversions, i no com a habitatges a llarg termini, alguns arquitectes busquen canviar radicalment el model de vida urbana.
Documentals
Durada: 30'
04.00
El aire de los tiempos
California
Entre desastres ecològics, contaminació excepcional i riscos ambientals permanents, Califòrnia està molt exposada al canvi climàtic. Afortunadament, l'estat més ric dels Estats Units, i amb les iniciatives ambientals més avançades, està molt involucrat en aquesta causa.
Documentals
Durada: 50'
04.50
Rincones de Australia
Península de Dampier
Paul West es dirigeix a Broome, a l'extrem nord de l'oest d'Austràlia, per fer un viatge fins a la península de Dampier, una de les últimes fronteres del país.
Documentals
Durada: 30'
05.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
05.35
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 55'