Franja La 2

Dilluns, 9 setembre de 2024
06.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
06.05
Arqueomanía
La bruma disipada
Manuel Pimentel i el seu equip mostren una cara completament nova de la romanització de Galícia.
Documentals
Durada: 25'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.40
Página 2
Especial Día del Libro
Programa especial dedicat al Dia del Llibre. Entre els diversos escriptors entrevistats es troba Luis Mateo Díez, que presenta El amo de la pista. A més, el crític de cinema Carlos Boyero repassa la seva vida a No sé si me explico. Finalment, l'espai visita els pobles d'Urueña i Libros.
Altres
Durada: 30'
08.10
El año salvaje en África
Primavera
Sèrie ambientada en el transcurs d'un sol any a l'Àfrica. Cada episodi se centra en una de les quatre estacions, i revela com els animals s'adapten a les condicions canviants.
Documentals
Durada: 50'
09.00
El escarabajo verde
Al borde del abismo (I)
El programa duu a terme, en col·laboració amb diferents televisions públiques d'Europa, un rodatge especial per donar a conèixer exemples de recuperació europeus. Durant tres capítols, l'espai viatja pel continent per conèixer històries d'èxit i veure treballs i estudis fets amb la finalitat de recuperar espècies que es troben en perill d'extinció.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Los cambios laborales tras el verano y 1.380 empleos
El programa estrena nova temporada amb més de 12.000 ofertes d'ocupació pública i gairebé 1.400 d'empreses privades. A més, l'espai explica dues novetats laborals de l'estiu: la fi del blindatge contra l'acomiadament per als qui demanen adaptar la seva feina per conciliar i l'acord entre Govern, patronal i sindicats per canviar alguns aspectes de la jubilació. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Los últimos dinosaurios con David Attenborough: Una nueva evidencia: Fa 66 milions d'anys, un meteorit gegantesc va impactar contra la Terra i va eliminar els dinosaures. Hi ha una clara evidència de l'impacte de l'asteroide, però no s'han trobat mai fòssils de dinosaures morts aquell dia. En una excavació a Dakota del Nord, un grup de científics, liderats pel paleontòleg Robert DePalma, va descobrir una gran quantitat de criatures fossilitzades que podrien revelar una imatge més detallada d'aquell dia tan devastador.
Documentals
Durada: 60'
11.55
Un país para leerlo
Sagunto
El programa viatja a Sagunto per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Santiago Posteguillo i Lola Mascarell.
Altres
Durada: 30'
12.25
Las rutas D'Ambrosio
Comarca vaqueira
D'Ambrosio arriba a Astúries per conèixer com viu i menja el poble vaqueiro, la vida del qual ha estat marcada per la cura del bestiar i la transhumància.
Documentals
Durada: 55'
13.20
Mañanas de cine: Les llamaban Calamidad
El Sacramento, el Tequila i el seu fill roben un tren carregat de diners que està sent assaltat, a la vegada, per tres delinqüents més.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.50
Ramón y Cajal. Historia de una voluntad
Honores y condecoraciones
Durant la vellesa, Cajal corregeix una de les seves obres i rememora quan, en tornar de Berlín el 1889, és rebut amb gran alegria per la seva família. Els seus escrits es comencen a llegir, sobretot els que fan referència a biologia i neurogènesi, i se li acut la teoria de la polarització.
Sèries
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El año salvaje en África: Otoño i Del amanecer al crepúsculo: El día más largo en el continente asiático: El dia més llarg de l'any, els animals d'Àsia tenen fins a quatre hores addicionals de llum de dia per sobreviure, buscar menjar, lluitar pel domini i criar les seves famílies. Des de la Xina fins al Vietnam, l'alba els marca a alguns l'hora de ficar-se al llit, mentre que a d'altres els avisa que és hora de llevar-se.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou Agatha Christie: la reina del misterio: Retrato inacabado: El 1930, mentre es recupera d'una crisi personal, Agatha Christie s'enamora i es casa amb Max Mallowan. Aquest seria el període en què va escriure algunes de les seves novel·les més famoses. La Lucy segueix els passos de l'escriptora per descobrir l'origen d'aquestes obres.
Documentals
Durada: 55'
19.00
Grantchester
El Matthew i el Luke s'enfronten al ring del gimnàs de Vic, amb les graderies plenes. L'enfrontament pren un gir inesperat quan dos menors són trobats tancats i a punt de morir.
Sèries
Durada: 45'
19.45
Grantchester
Troben una dona morta, estesa en forma de crucifix en un camp universitari. L'anell del seu dit condueix el Will i el Geordie cap a una direcció inesperada.
Sèries
Durada: 50'
20.35
Diario de un nómada. Operación Plaza Roja
Entrando en la gran madre Rusia
El programa supera amb dificultats la frontera russa i entra al país més extens del món. L'espai travessa boscos fins que s'aconsegueix arribar als ravals de Moscou.
Documentals
Durada: 35'
21.10
Diario de un nómada. Operación Plaza Roja
Moscú, ciudad de excesos
Moscou, capital de Rússia, la Tercera Roma. El programa visita la tomba de l'assassí català de Trotski, l'estàtua de Cervantes, la falsa casa espanyola i el monument als caiguts espanyols en la Gran Guerra.
Documentals
Durada: 20'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Días de cine clásico: La decisión de Sophie
L'estiu de 1947, després de passar el servei militar a la marina, un jove aspirant a escriptor anomenat Stingo arriba a Nova York. Es refugia a Brooklyn, en una simpàtica pensió familiar que respon a l'estrany nom d'El Palau Rosa.
Pel·lícules
Durada: 155'
00.35
Abuela de verano
A de aguacero
Emissió dels capítols A de Amador i A de aguacero.
Sèries
Durada: 145'
03.00
Metrópolis
Bienal de Venecia (II)
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 35'
03.35
Festivales de verano
XXVI Festival Internacional de Jazz de San Javier 2024: Roberto Fonseca. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 80'
04.55
Las rutas D'Ambrosio
Bidasoa, el más deseado
El xef Gonzalo D'Ambrosio comença una nova ruta al riu Bidasoa. Aquest riu marca la frontera entre França i Espanya i uneix els seus habitants a través de la gastronomia, plena de productes mariners.
Documentals
Durada: 55'
05.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'