Franja La 2

Dimecres, 9 octubre de 2024
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Flash moda
Andesites
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències i les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 30'
08.05
Persiguiendo la lluvia
El río inconstante
A la Reserva Nacional de Samburu, una bandada d'elefants coneguda com els Royal afronta un problema: a causa de l'escassetat de pluja, el riu s'ha assecat abans d'hora.
Documentals
Durada: 55'
09.00
Un país para leerlo
San Vicente de la Barquera
El programa viatja a San Vicente de la Barquera per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Marcos Díez i Bárbara Mingo. A través de llibres, lectors i llibreries, l'espai recorre la vila marinera per excel·lència, un paisatge privilegiat de la cornisa cantàbrica.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
La protección de los derechos LGTBI en el trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Lucy Worsley investiga: La locura del rey Jorge: L'anomenada bogeria de George III ha estat examinada durant segles per metges experts i historiadors. Lucy Worsley fa servir documents dels Arxius Reials que s'acaben de publicar per comprendre les pressions de la vida privada i pública del rei que podrien haver contribuït a la seva malaltia.
Documentals
Durada: 50'
11.45
Cuaderno de campo
Lechuzas
El programa s'endinsa en el misteriós món de la nit. L'òliba és un animal que alimenta les supersticions i els enigmes. Viu als contes, a les llegendes i a les històries de por i terror. En realitat, però, és un animal benefactor que habita les ruïnes envoltat d'una aura de misteri.
Documentals
Durada: 30'
12.15
Las rutas D'Ambrosio
Cocina vegabajense del Segura
El xef Gonzalo D'Ambrosio arriba al Baix Segura, al sud d'Alacant, per conèixer la gastronomia típica de la comarca.
Documentals
Durada: 55'
13.10
Mañanas de cine: Vivo para matarte
El Mike i el seu germà petit van a buscar el seu bestiar, que uns presumptes lladres han robat. Durant la recerca es produeix l'assalt a un tren i tots dos són injustament acusats de ser-ne els autors.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.40
Curro Jiménez
El campeón de Almería
En una companyia minera se celebra cada dissabte una festa amb ball i combat de boxa. O'Hara, campió de la mina, sol vèncer els seus contrincants. Per la seva banda, el Perico, l'administrador, descobreix un jove molt forçut, hi concerta un combat i hipoteca casa seva.
Sèries
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Pequeños felinos, grandes personalidades i Animales al natural: Felinos salvajes: Aquest episodi sobre els felins salvatges deixa de banda els famosos grans felins i se centra en els felins petits, com ara els guepards, els jaguarundís, els ocelots i els gats salvatges.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Little Black Dress
Documentals
Durada: 55'
19.05
Grandes viajes ferroviarios por Asia
Hong Kong
Començant per Hong Kong, el Michael investiga les impactants guerres de la droga, com a resultat de les quals la Gran Bretanya va guanyar l'illa i Kowloon, la Xina.
Documentals
Durada: 60'
20.05
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 35'
20.40
Reformas extraordinarias de George Clarke
Panadería. Lincolnshire
Quan el Matt va comprar la seva casa en filera d'estil victorià a Laceby fa un parell d'anys, aquesta tenia un forn abandonat i atrotinat al jardí del darrere. La majoria de la gent l'hauria enderrocat o bé l'hauria fet servir de magatzem, però el Matt va idear un pla per convertir-lo en una casa.
Documentals
Durada: 50'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Documaster
Inclou El fútbol, el príncipe Guillermo y nuestra salud mental
Documentals
Durada: 60'
23.00
Documaster
Inclou El viaje. La medalla de la salud mental
Documentals
Durada: 50'
23.50
En portada
El increíble caso de Sammy Basso
Sammy Basso tenia 28 anys, però n'aparentava 80. Físicament era un home vell, de poc pes i alçada escassa per culpa de la progèria, una malaltia que provoca un envelliment accelerat. De fet, Basso es va convertir en un investigador brillant i va decidir estudiar biologia molecular per buscar el remei de la seva pròpia malaltia. Sammy Basso ha estat el pacient més longeu del món amb aquesta malaltia, perquè l'esperança de vida no arriba als 15 anys. La seva vida serveix d'inspiració per a molts altres malalts de progèria, com ara Alexandra Peraut, l'única nena amb aquesta malaltia rara que hi ha a Espanya.
Altres
Durada: 50'
00.40
En portada
Bullying: No es cosa de niños
El reportatge se centra en la història de la Kira López, una nena que es va suïcidar quan tenia 15 anys. Els seus pares sempre han defensat que la seva mort va ser conseqüència de l'assetjament escolar que patia des que tenia cinc anys, motiu pel qual han impulsat una campanya per demanar una llei integral contra el bullying, que inclou, com a mesura més controvertida, rebaixar l'edat penal dels menors. Actualment, els que tenen menys de 14 anys són inimputables.
Altres
Durada: 40'
01.20
Conciertos de Radio 3
Mardom. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.50
Documenta2
Inclou La tumba tóxica de Tutankamón
Documentals
Durada: 45'
02.35
Las rutas D'Ambrosio
Badajoz, de pata negra
El xef Gonzalo D'Ambrosio arriba a la devesa extremenya per conèixer-ne els fruits més icònics, les glans, i tots els animals que s'aprofiten d'aquest tresor.
Documentals
Durada: 55'
03.30
Maestros de los sabores
Los maestros del pimiento
Des de fa més de 8.000 anys, el pebrot té un èxit fulgurant arreu del món, amb varietats que tenen personalitats ben marcades. El pebrot es diferencia per tenir una potència i un sabor únics.
Documentals
Durada: 55'
04.25
Zorros, pequeños con una gran personalidad
Potser el seu aspecte no és tan impressionant com el dels llops, però les guineus d'arreu del món són igual de complexes i entranyables. Mentre segueix famílies de guineus de tot el planeta, el treball observa les similituds i les diferències del seu estil de vida.
Documentals
Durada: 50'
05.15
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'